«Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για την απόφαση άρσης περιορισμών.
Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών, αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.
Μιλώντας για την απόφαση άρσης περιορισμών στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων, κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.
Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, εξήγησε, να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης, αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CVC: Μείωση κεφαλαίου και μέρισμα από Vivartia
- Οι δύο λύσεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που δίνει το υπουργείο Οικονομικών
- Κομισιόν: Κάνει πίσω για την απαγόρευση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων
- Πεσκόφ: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό δεν προμηνύει τίποτα καλό
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες λόγω πιέσεων στον αμυντικό κλάδο
- ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση για τη Στρατηγική Συγχώνευση με Allwyn
- Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς επαρχίας, ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Ουγγαρία: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








