Επιχειρήσεις

Τhe Roc Club: Η νέα επένδυση της Grecotel στην Αττική κάνει εγκαίνια τον Μάιο

Η CEO της Grecotel, Μαρί Δασκαλαντωνάκη

Πάνω από 17.000 κλίνες διαθέτει η Grecotel στα καταλύματά της ανά την Ελλάδα

Μέσα στο Μάιο αναμένεται να τεθεί σε επαναλειτουργία το πολυτελές κατάλυμα Vouliagmeni Suites στη Βουλιαγμένη. Αυτή τη φορά με καινούργια επωνυμία ως The Roc Club υπό την διεύθυνση και πάλι της αλυσίδας ξενοδοχείων Grecotel.

Τo boutique city hotel Vouliagmeni Suites διέθετε 35 δωμάτια και σουίτες, πισίνα με bar, εστιατόριο, τα οποία όλους τους προηγούμενους μήνες βρέθηκαν υπό ριζική ανακαίνιση, προκειμένου να είναι έτοιμα για τη νέα τουριστική σεζόν του 2024.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της Grecotel στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, μετά το Cape Sounio, λίγα μέτρα από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Πληροφορίες θέλουν και το Cape Sounio να βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης, όχι όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως το Vouliagmeni Suites, το οποίο αλλάζει εντελώς εσωτερικά.

Και αυτή η μερική ανακαίνιση του ξενοδοχείου στο Σούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο και σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά κυρίως τη δημιουργία νέων βιλών και bungalows, πέντε εστιατορίων και άλλων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων εντός της έκτασης του ξενοδοχείου.

Ως εκ τούτου, διαπιστώνεται ότι η εταιρεία ρίχνει τα τελευταία χρόνια το βάρος της στην περιοχή της Αττικής, η οποία παραμένει σταθερή αξία για τους εισερχόμενους επισκέπτες, την ώρα που στα νησιά τα τελευταία χρόνια αυξομειώνεται το ποσοστό των επισκεπτών ανά έτος.

Αυτό καταδεικνύει και η έμφαση που έχει δοθεί σε νέες επενδύσεις και ανακαινίσεις εντός Αττικής: Στα τέλη του 2022 άνοιξε το The Dolli στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτει, επίσης, το Grecotel Palace Athena στην πλατεία Κοτζιά, ενώ, ήδη, από το 2023 έχουν ξεκινήσει οι ανακαινίσεις στα καταλύματα της οικογένειας στο παραλιακό μέτωπο.

Πάνω από 40 ξενοδοχεία

Διοικούμενος από την δεύτερη γενιά της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη και με CEO την πρωτότοκη κόρη του ιδρυτή Νίκου Δασκαλαντωνάκη, Μαρί, η Grecotel διαθέτει, εν έτει 2024, πάνω από 40 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, σε περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Λάρισα και η Πελοπόννησος, κάτι που την τοποθετεί στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία καταλυμάτων, στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η δυναμικότητα στις μονάδες της ξεπερνά τις 17.000 κλίνες και βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς (ICAP 2019).

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σταδιακά αναλαμβάνει δράση στην επιχείρηση και η τρίτη γενιά της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, η κόρη της Μαρί Δασκαλαντωνάκη και του Νίκου Σηφουνάκη, πρώην Υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αρχιτέκτονα. Είναι η νεαρή Οδύσσεια Σηφουνάκη-Δσκαλαντωνάκη, η οποία είναι μέλος και αυτή στο ΔΣ της εταιρείας, ήδη, από τα τέλη του 2023.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu