Αναφερόμενος σε επενδυτικά σχέδια που δεν έγιναν ανάφερε ότι έχει γίνει ανάκτηση 75 εκατ. ευρώ
Συνεχίζεται με η ανάκτηση πόρων από ανεκπλήρωτα επενδυτικά σχέδια παλαιότερων αναπτυξιακών νόμων, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο. Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «έχουν φτάσει στα 75 εκατ. ευρώ οι ανακτήσεις, οι οποίες έχουν ήδη αποσταλεί στην ΑΑΔΕ για είσπραξη», υπογραμμίζοντας πως «είναι απόλυτη προτεραιότητα να επιστρέψει στον Έλληνα φορολογούμενο και το τελευταίο ευρώ».
Για τη βιομηχανική πολιτική επεσήμανε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με ενίσχυση 450 εκατ. ευρώ στα τρέχοντα καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου. «Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο σε τουρισμό και real estate», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, ενημέρωσε ότι έχουν ήδη γίνει δύο συσκέψεις και αναμένονται αποφάσεις από τον Πρωθυπουργό ώστε «να μη βρεθεί καμία ελληνική βιομηχανία σε αδιέξοδο».
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στην αγορά, υπενθύμισε την επιβολή προστίμων άνω των 2,2 εκατ. ευρώ σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι «ο νόμος ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις». Παράλληλα, κάλεσε τις επιχειρήσεις να μειώσουν τιμές σε πάνω από 1.000 βασικά προϊόντα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ανταπόκριση θα υπάρξει μέσα στον Οκτώβριο.
Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα με νέο πολιτικό φορέα, ο κ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι «το κενό στην εξ αριστερών αντιπολίτευση δίνει τέτοιο περιθώριο», το οποίο ωστόσο «σηματοδοτεί ιστορική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών ζήτησε να επιταχυνθεί η δίκη ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ για την υπόθεση Ρούτσι ανέφερε ότι θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη με βάση όλες τις νομικές και ανθρώπινες πτυχές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο ισραηλινός στρατός ζητά την εκκένωση και νέων περιοχών στον Λίβανο
- Ο Αμπελ της Berkshire Hathaway προειδοποιεί για αυξημένο ανταγωνισμό στις ασφάλειες
- Το Harvard αναδεικνύει την υπεροχή της AI έναντι των γιατρών στα επείγοντα περιστατικά
- Super League: Ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο με φόντο τον τίτλο
- Το Ισραήλ ενισχύει την αεροπορία του με νέα μαχητικά F-35 και F-15IA από τις ΗΠΑ
- Σε τροχιά σύγκρουσης Κίνα και ΗΠΑ για τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν
- Θρίλερ με πετρελαιοφόρο που έπεσε στα χέρια πειρατών στην Υεμένη με προορισμό τη Σομαλία
- Πήρε την pole position για το Grand Prix του Μαϊάμι ο Αντονέλι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








