Επίσκεψη του υπ. Ανάπτυξης στο Βιομηχανικό Πάρκο Αλεξανδρούπολης
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε σήμερα το Βιομηχανικό Πάρκο Αλεξανδρούπολης που απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε τόσο με τους επιχειρηματίες, όσο και με τους υπαλλήλους των εταιρειών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου..
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, άκουσε με προσοχή όλα όσα τους απασχολούν, τα προβλήματά τους και δεσμεύτηκε να συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να συνεχιστεί η αναβάθμιση του Πάρκου και να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος είναι η περιοχή να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, να δημιουργηθούν νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και φυσικά να μείνουν στον τόπο τους οι νέες και οι νέοι.
Ο κ. Θεοδωρικάκος συνοδευόταν στις συναντήσεις του από τους βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Κελέτση και Αναστάσιο Δημοσχάκη, αλλά και από τον πρόεδρο της ΕΤΒΑ, Θάνο Ψαθά.
Ο υπ. Ανάπτυξης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλαντικών “ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ”, στην εταιρεία λιπαντικών Dynamic Kote Lubricants και μετέπειτα στην Prisma Electronics που παρέχει τεχνολογικές λύσεις για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης “ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ”.
Ο υπ. Ανάπτυξης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε:
“Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Αλεξανδρούπολη και τον ακριτικό Έβρο όπως και όλη τη Θράκη. Πραγματοποιούνται έργα αναβάθμισης της βιομηχανικής περιοχής εδώ στην Αλεξανδρούπολη 5 εκατ. ευρώ τα οποία κατά το ήμισυ χρηματοδοτούνται από χρήματα του υπουργείου Ανάπτυξης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ταυτόχρονα όμως είναι απόλυτη ανάγκη να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι υποδομές και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο, προκειμένου να δώσουμε πολύ ισχυρότερα πρόσθετα κίνητρα στις επιχειρήσεις, να επενδύσουν εδώ στο βιομηχανικό πάρκο της Αλεξανδρούπολης και να δημιουργηθούν πολλές νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Γιατί ο βασικός μας στόχος είναι οι νέοι άνθρωποι στον Έβρο να μείνουν στην πατρίδα μας, στην πανέμορφη περιοχή της Ελλάδας στα σύνορά μας στον Έβρο. Και το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι ότι τη μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου, μπορεί να τον φέρει η βιομηχανική ανάπτυξη για την οποία εργαζόμαστε σκληρά με όλες μας τις δυνάμεις.
Έχουμε λαμπρά μυαλά, έχουμε πολύ σημαντικές δυνατότητες και αυτό που θα κάνουμε εδώ στον Έβρο, είναι να δημιουργηθούν σοβαρές νέες δουλειές που θα κρατήσουν εδώ τον παραγωγικό κορμό και τα νέα παιδιά. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω. Τις επόμενες ημέρες θα είναι εδώ και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δώσει το συνολικότερο στίγμα της Κυβέρνησης για την περιοχή”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aγγελάκης: Κάνει προσλήψεις για το νέο της brand Sweet Bond
- Τέλος στη δωρεάν πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι – Εισιτήριο 2 ευρώ για τους τουρίστες
- Κ. Λούντζη: Νέα Ηead of Marketing Communications στη Polygreen Eco
- Τι προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της Alpha Bank – Στα 1.600 ευρώ ο κατώτατος μισθός
- Συνεχίζεται η πτώση του χρυσού και του ασημιού
- Η Alibaba θα δαπανήσει 431 εκατ. δολάρια για την προώθηση της ΑΙ
- Θετική ώθηση στην κατανάλωση με τα προγράμματα ανταλλαγής προϊόντων το 2025 στην Κίνα
- Ο Bad Bunny γράφει ιστορία στα Grammy
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








