«Θα συμβάλλει στην μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, κάτι που σημαίνει ασφάλεια για την πατρίδα μας, νέες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης
«Είναι μια σημαντική ημέρα για τη ναυπηγική μας βιομηχανία, την οικονομία μας και τον ελληνικό λαό. Η ελληνική εταιρεία ΟΝΕΧ υπογράφει στην Ουάσιγκτον συμφωνία συνεργασίας με το Νοτιοκορεατικό κολοσσό Hanwha, ώστε να ναυπηγηθούν στις ΗΠΑ πλοία που θα μεταφέρουν LNG και πλωτοί χώροι παραγωγής ενέργειας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η επέκταση αυτής της συμφωνίας προβλέπει τέτοιου είδους πλοία να μπορούν να ναυπηγηθούν μελλοντικά και στην Ελευσίνα. «Στόχος είναι η ΟΝΕΧ να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, να πραγματοποιήσει καινούργιες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το κρίσιμο που ενδιαφέρει τους πάντες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως τέτοιου είδους συμφωνίες είναι ένα ολόκληρο παζλ που ωφελεί συνολικά τον πολίτη. «Πρόκειται για συμφωνίες που συμβάλλουν στη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, κάτι που σημαίνει ασφάλεια για την πατρίδα μας. Σημαίνει νέες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το σχέδιο που υλοποιούμε, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας. Ανοίγονται πλέον νέες δυνατότητες για επαγγελματική εξέλιξη των νέων ανθρώπων στην πατρίδα μας, σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, όπως είναι η ναυπηγική».
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελληνικού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ για τη στήριξη στρατηγικών επενδύσεων που προσθέτουν παραγωγική ικανότητα στον τομέα της «καθαρής» τεχνολογίας. «Με βάση αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος έχει τη δυνατότητα, την περίοδο 2026-2030, να χρηματοδοτήσει μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις στη βιομηχανία. Οι θέσεις εργασίας στη βιομηχανία είναι οι πιο παραγωγικές και οι πιο καλοπληρωμένες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε επίσης ότι «έχουμε ενισχύσει με ένα σημαντικό ποσό το πρότζεκτ εκσυγχρονισμού της επιχείρησης Intertrade στα Οινόφυτα η οποία παράγει χαρτί. Το καλό νέο είναι ότι πλέον στην πατρίδα μας παράγουμε το σύνολο του χαρτιού που έχουμε ανάγκη. Επομένως, η Ελλάδα είναι αυτάρκης, παράγει περισσότερα απ’ αυτά που εισάγει και δημιουργήθηκαν 60-70 νέες θέσεις εργασίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μασούτης: Άνοιξε νέο σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα
- Νέα έφοδος του ελληνικού FBI στις φυλακές Δομοκού – Βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά
- Skoda 4×4: Τώρα η τετρακίνηση έχει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση
- Το BBC αντιπαραθέτει την «πραγματικότητα» σε όσα ισχυρίστηκε ο Τραμπ στο Κογκρέσο για τα επιτεύγματά του
- ΕΚΠΑ: Παίρνει 780.722 ευρώ για προώθηση της ισότητας των φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας
- O Βαρουφάκης παραπέμπεται σε δίκη μετά τις δηλώσεις του για χρήση ναρκωτικών το… 1989 (!)
- Νέα παρέμβαση Σαμαρά: Καταγγέλει σκιές στη σύμβαση με Chevron και στις έρευνες στην Κάσο
- Ασφαλιστικές εταιρείες: Σε 11,8 εκατ. ευρώ συνολικά εκτιμώνται οι αποζημιώσεις από τις κακοκαιρίες Adel και Byron
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








