Αγορές

Θετικό το κλείσιμο στο ΧΑ

Financialreport.gr

Με κέρδη άρχισε τον Σεπτέμβριο του χρηματιστήριο Αθηνών, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις στο μέτωπο της ανάληψης ρίσκου, καθώς παρέμεινε σε ένα στενό εύρος διακύμανσης, το οποίο και ακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον τζίρο στα γνώριμα επίπεδα μεταξύ 30 και 40 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 639,60 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 636,03 μονάδων (+0,32%) και 639,73 μονάδες (+0,91%). Ο τζίρος ανήλθε στα 35,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,6 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,08%, στις 1.529,80 μονάδες, ενώ στο +0,65% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 843,14 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,04% στις 332,00 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, το +4,04% της Alpha Bank στις δημοπρασίες έκανε τη διαφορά στο τελικό πρόσημο, όπως και το +3,71% του ΟΠΑΠ. Τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς έφτασαν το 2,86% και 2,32% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Motor Oil, Εθνική, Σαράντης και ΕΧΑΕ.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, Eurobank, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο, με τον Titan και τον Φουρλή να κλείνουν τελικά χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη οι ΟΤΕ, Coca Cola, Aegean και Λάμδα, αλλά καμία δεν έκλεισε πάνω από το -1%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu