Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι έξι ηγέτες κρατών απ΄όλο τον κόσμο που κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας, πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιασκεψη με αντικείμενο τις εξελίξεις στην επιδημία του κορονοϊού και την αντιμετώπισή του.
Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία δόθηκε έμφαση στις πρακτικές που περιόρισαν την επιδημία, καθώς και στις εμπειρίες των χωρών αυτών, οι επτά ηγέτες ανέλυσαν τα μέτρα που ελήφθησαν εγκαίρως για τη μείωση της διασποράς του ιού προκειμένου να δοθεί χρόνος στα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν στην πίεση και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Συζητήθηκαν επίσης οι στρατηγικές που εξετάζει κάθε χώρα για την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και τη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, οι πρωθυπουργοί της Δανίας, Mette Frederiksen, της Τσεχίας Andrej Babiš, του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, της Αυστραλίας, Scott Morrison και της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ElvalHalcor: Στα 74 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 45%
- Ιστορική πρόκριση για Φινλανδία πέταξε στα ημιτελικά του EuroBasket
- Vidavo: Από 12 Σεπτεμβρίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου
- ΕΧΑΕ: Με 6,75% η Praude Asset Management και με 1,59% η Jefferies International
- Intralot: Διευκρινήσεις για την προτεινόμενη αμοιβή παραστάσεως 40 ευρώ ανά ομολογία
- Χρηματιστήριο: Κέρδη 0,84% με οδηγό τις τράπεζες – Άλμα 3,51% από Eurobank και 4,21% από ΑΒΑΞ
- HELLENiQ Energy: Υπέβαλε προσφορά μαζί με την Chevron για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη – Πελοπόννησο
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στη Dimand έναντι 40,1 εκατ. ευρώ το ακίνητο της Reds στις Γούρνες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις