Τσουνάμι αντιδράσεων προκάλεσε με τις δηλώσεις του 41χρονος μεγιστάνας του real estate της Αυστραλίας και ιδιοκτήτης της Gurner Group
O 41χρονος μεγιστάνας Τιμ Γκάρνερ, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Αυστραλία προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων με τις δηλώσεις του όπου ισχυρίστηκε πως οι μισθωτοί είναι τεμπέληδες από την εποχή του κορονοϊού, τονίζοντας πως η ανεργία πρέπει να εκτοξευθεί «40 έως 50%».
Μιλώντας στο Property Summit της Australian Financial Review την Τρίτη ισχυρίστηκε πως η εργατικότητα έχει μειωθεί δραματικά από την εμφάνιση της πανδημίας και η λύση είναι η αύξηση της ανεργίας. «Οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να δουλέψουν τόσο πολύ. Πρέπει να φέρουμε “πόνο” στην οικονομία και να τη δούμε πραγματικά να “υποφέρει”. Παρατηρείται μια συστηματική αλλαγή, με εργαζόμενους να νιώθουν ότι ο εργοδότης τους είναι εξαιρετικά τυχερός που τους έχει κοντά του… Πρέπει να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι εκείνοι δουλεύουν για τον εργοδότη τους, όχι το αντίστροφο. Είναι μια δυναμική που πρέπει να αλλάξει» επεσήμανε ο εκατομμυριούχος που ξεκίνησε την καριέρα του ως ιδιοκτήτης γυμναστηρίου πριν ασχοληθεί με τα κτηματομεσιτικά.
Σύμφωνα με το BBC, o 41χρονος ιδιοκτήτης της Gurner Group είχε προκαλέσει αντιδράσεις και παλαιότερα, λέγοντας ότι οι νέοι άνθρωποι στις μέρες μας δεν μπορούν να αγοράσουν σπίτι επειδή «ξοδεύουν υπερβολικά πολλά χρήματα σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο». Η ανεργία στην Αυστραλία κυμαίνεται στο 3,7% με τον ζάμπλουτο να υποστηρίζει πως θα έπρεπε να αυξηθεί κατά 40-50% για να μειωθεί η «αλαζονεία» στην αγορά εργασίας, κάτι που ισοδυναμεί με πάνω από 250.000 απολύσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισχυρή ζήτηση για Qualco: Στα 5,46 ευρώ η τιμή διάθεσης της δημόσιας προσφοράς που καλύφθηκε 5 φορές
- Κικίλιας: Δημοπρατείται το έργο 2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Τήνου
- ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζουν πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Νέο ρεκόρ από τον DAX
- Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για την δεύτερη δόση – Μέχρι 30 Μαΐου η καταβολή
- Ευρώπη Holdings: Η Intracom διέθεσε τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου
- Κύκλωμα στα κτηματολογικά γραφεία: Στη φυλακή τρεις εμπλεκόμενοι – Έξι αφέθηκαν ελεύθεροι
- Ζαχαράκη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων με 10 μέτρα για την βία στα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις