Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, η πώληση του 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην εταιρία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ έναντι τιμήματος που (ύστερα από την αποτίμηση της εταιρίας που προηγήθηκε) ορίστηκε σε 295.608.000 ευρώ.
_x000D_
Η διαδικασία για την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, όπως ενημερώθηκε σήμερα η συνέλευση, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Απομένει η μεταβίβαση του 24% των μετοχών στην Κινεζική State Grid που είχε αναδειχθεί πλειοδότης στο διαγωνισμό που προηγήθηκε καθώς και η εισαγωγή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο.
_x000D_
Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει το 51 % των μετοχών του Διαχειριστή.
_x000D_
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, τόνισε ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ, παρά την πολύπλοκη δομή της συναλλαγής, όπως είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές, έγινε σε χρόνο – ρεκόρ.
_x000D_
Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης αλλαγές στο καταστατικό της ΔΕΗ με τις οποίες μεταξύ άλλων οι δραστηριότητες της ΔΕΗ επεκτείνονται στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας πελατών της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η αγορά εργασίας της ευρωζώνης αψηφά την ύφεση
- Metlen: Νέα βουτιά σε Αθήνα σταθεροποίηση σε Λονδίνο μετά τη «Black Friday»
- Κέρδη για την Ευρώπη, ράλι για Μιλάνο
- Οδηγός Eurostat για πληθωρισμό: Στατιστικά για αρχάριους (και υπουργούς)
- «Γαλάζια» κοσμοσυρροή στην πίτα του Κωστή στο VIP Lounge του ΟΑΚΑ (VIDEO)
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από Λαγκάρντ
- Οι 44 της νέας Επιτροπή Διεύρυνσης και Συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








