Εκτιμήσεις για πωλήσεις και Ebitda άνω των 2,5 δισ. και 500 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για το σύνολο του 2023
Ο όμιλος Τιτάν μέσω της θυγατρικής Titan Global Finance Plc ανακίνωσε ότι ολοκλήρωσε ιδιωτική τοποθέτηση νέας έκδοσης ομολογιών με την εγγύηση της TCI, συνολικής αξίας €150 εκ. με ετήσιο επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029. Οι ομολογίες θα εκδοθούν στην ονομαστική τιμή τους και θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας (Euronext Dublin). Η έκδοση διοργανώθηκε από την Eurobank ΑΕ, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, την Alpha Bank AE και την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Οι ομολογίες διατέθηκαν σε τράπεζες, Έλληνες θεσμικούς επενδυτές και επαγγελματίες πελάτες όπως ορίζονται από το πλαίσιο MiFID II.
Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών αναγκών, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων για το έτος 2024.
Αντικατοπτρίζοντας τις πρόσφατες αναβαθμίσεις πιστοληπτικών αξιολογήσεων (S&P: BB θετική προοπτική, Fitch: BB+ σταθερή προοπτική), το κόστος και οι όροι των ομολογιών είναι ευνοϊκοί για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. H έκδοση εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου για την βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής, την επέκταση της λήξης των δανειακών υποχρεώσεων και τη μείωση του μελλοντικού κόστους χρηματοδότησης.
Όπως ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ πέτυχε ισχυρή αύξηση πωλήσεων (€1.892 εκ.) και κερδοφορίας (EBITDA €397 εκ.) στους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Η δυναμική αυτή συνεχίστηκε και κατά το τέταρτο τρίμηνο και με βάση τις μέχρι τώρα θετικές προοπτικές και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, ο Όμιλος αναμένεται, για το σύνολο του 2023, να σημειώσει πωλήσεις άνω των €2.500 εκ. και EBITDA άνω των €500 εκ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις