Τα hedge funds που διαπραγματεύονται ομόλογα και νομίσματα οδεύουν στην καλύτερη χρονιά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, λαμβάνοντας ώθηση από τις απότομες αυξήσεις των επιτοκίων που έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημίες σε όσα funds επενδύουν σε μετοχές.
Τα λεγόμενα macro hedge funds, που έγιναν διάσημα από τον Τζορτζ Σόρος και τον Λούις Μπέικον, πέρασαν μια δύσκολη περίοδο μετά το 2008 όταν οι αγορές είχαν τη διαρκή στήριξη των προγραμμάτων τόνωσης των κεντρικών τραπεζών.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν ήταν ο δισεκατομμυριούχος trader Κρις Ρόκος, ο οποίος πέτυχε απόδοση 45,5% το 2022 στοιχηματίζοντας μεταξύ άλλων στην αύξηση των επιτοκίων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Caxton Associates, Άντριου Λο, είχε απόδοση 30,2% ως τα μέσα Δεκεμβρίου στο Macro fund.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
- Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στη γερμανική βιομηχανία μηχανολογικού εξοπλισμού
- Βρετανική υποχώρηση για την κινητικότητα των νέων ενόψει της συνόδου με την ΕΕ
- Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίρα Ματζίαν
- Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές στη Γκράβα
- Στο σκοτάδι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα
- Συμφωνία-σταθμός στον OPEC+ στη “σκιά” του πολέμου με το Ιράν
- Ανοιχτό παράθυρο επαφής από το Κρεμλίνο στον Ζελένσκι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








