Ο τζίρος από τις ηλεκτρονικές παραγγελίες ανήλθε σε 31,5 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 8,4% επί του συνολικού κύκλου εργασιών
Ποσοστό 99% ή 41.027 επιχειρήσεις σε σύνολο 41.447 επιχειρήσεων της χώρας με απασχόληση 10 άτομα και άνω, είχαν φέτος (με περίοδο αναφοράς των στοιχείων το διάστημα 1 Ιανουαρίου 2024 – 15 Σεπτεμβρίου) πρόσβαση στο διαδίκτυο για επαγγελματικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ενώ πέρυσι, σε σύνολο 42.451 επιχειρήσεων οι 41.848 επιχειρήσεις είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο για επαγγελματικούς σκοπούς (98,6%), σημειώνοντας μείωση 2% ως προς τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην πρόσβαση συμπεριλαμβάνεται σταθερή και κινητή σύνδεση.
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, το 2024, σε σύνολο 41.447 επιχειρήσεων με απασχόληση 10 άτομα και άνω, με συνολικό κύκλο εργασιών 376,1 δισ. ευρώ, οι 9.834 έλαβαν παραγγελίες μέσω ιστοσελίδας ή ειδικών εφαρμογών ή μέσω μηνυμάτων τύπου EDI (23,7%) και ο κύκλος εργασιών από αυτές τις παραγγελίες ανήλθε σε 31,5 δισ. ευρώ, ποσοστό 8,4% του συνολικού κύκλου εργασιών.
Αντίστοιχα το 2023, σε σύνολο 42.451 επιχειρήσεων, με συνολικό κύκλο εργασιών 354,3 δισ. ευρώ, οι 8.765 έλαβαν παραγγελίες μέσω ιστοσελίδας ή ειδικών εφαρμογών ή μέσω μηνυμάτων τύπου EDI (ποσοστό 20,6%) και ο κύκλος εργασιών από αυτές τις παραγγελίες ανήλθε σε 25 δισ. ευρώ, ποσοστό 7,1% του συνολικού κύκλου εργασιών.
Σύμφωνα επίσης με τα αποτελέσματα της έρευνας, από τις 41.027 επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι 10.125 (ποσοστό 24,7%) απασχολούσαν ή προσέλαβαν προσωπικό εξειδικευμένο στις τεχνολογίες πληροφόρησης και επικοινωνίας
Ενώ, 3.204 επιχειρήσεις από τις 41.027 που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (ποσοστό 7,8%), χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για τουλάχιστον μια από τις χρήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το κατηγορώ της Μαρίας Καρυστιανού κατά πιθανής επιλογής Τασούλα
- Ηταν τόσο εύκολο: Η Interamerican μειώνει στο 50% το ποσοστό αύξησης του δείκτη του ΙΟΒΕ για τα ασφάλιστρα υγείας
- Συνελήφθη διεθνής ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης για παράνομο στοιχηματισμό
- Κλειστά τα σχολεία στα Καλάβρυτα λόγω της κακοκαιρίας
- ΕΣΗΕΑ: Όχι στην κατάργηση fact checking από τη Meta
- Σοβαρή εξέλιξη στη Σερβία: Ο Βούτσιτς ζητά δημοψήφισμα στήριξης από το λαό
- Τουρκία: Τέταρτη θητεία στην προεδρία θα διεκδικήσει ο Ερντογάν
- Alter Ego Media: Δημόσια προσφορά 20 – 22 Ιανουαρίου για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ανώτατη τιμή 4 ευρώ/μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις