Και προειδοποιεί με νέα χτυπήματα
Η επίθεση υψηλού κινδύνου που εξαπέλυσε το Ιράν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου το βράδυ στο Ισραήλ αντικατοπτρίζει την πεποίθηση της ιρανικής ελίτ ότι το να μην αντεπιτεθεί μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε τον Ιούλιο ήταν στρατηγικό λάθος
Το Ιράν είπε ότι ο ανώτατος ηγέτης του πήρε την απόφαση να εκτοξεύσει δεκάδες πυραύλους στο Ισραήλ ως αντίποινα για την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο και τις πρόσφατες δολοφονίες των ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς.
Το επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ με την υποστήριξη του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφάλειας (SNSC) και του Υπουργείου Άμυνας.
Η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ δήλωσε ότι οι ενέργειες ήταν μια «νόμιμη, ορθολογική και νόμιμη απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σιωνιστικού καθεστώτος, που αφορούσαν τη στόχευση Ιρανών υπηκόων και συμφερόντων και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν».
Πρόσθεσε ότι, εάν το Ισραήλ «τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περαιτέρω κακοπροαίρετες ενέργειες, θα ακολουθήσει συντριπτική απάντηση.
Ιρανοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι υπάρχουν και άλλα κύματα βαλλιστικών πυραύλων έτοιμα να ξεκινήσουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κοινή δέσμευση για την ασφάλεια της Κύπρου από Μελόνι – Μακρόν
- «Φτιάχνουν ένα πανεπιστήμιο – κοροϊδία»: Διαμαρτυρία σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών στο Υπ. Παιδείας (video)
- Με έλλειμμα 8,6 δισ. ευρώ ο ισολογισμός του 2025 για τη Bundesbank
- Επ. Ανταγωνισμού: Περιορισμένη και άνιση από τις τράπεζες η μετακύλιση των αυξήσεων της ΕΚΤ στα επιτόκια καταθέσεων
- Αίτηση για τραπεζική άδεια στις ΗΠΑ από τη Revolut
- Το drone Shahed του Ιράν: Πώς «ο πύραυλος κρουζ του φτωχού» διαμορφώνει τα αντίποινα της Τεχεράνης
- Η χαμένη τιμή των δικαστών: Εντολή ΣτΕ προς ΕΥΠ να διαβιβάσει το φάκελο παρακολούθησης Κουκάκη και να ανακτήσει τα στοιχεία!
- Υπό ελληνική σημαία 32 πλοία σε Περσικό, Ομάν και Αραβική Θάλασσα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








