Η ανακοίνωση για συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Χαμάς ότι αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου-Κατάρ για κατάπαυση του πυρός
Το Ισραήλ θα προχωρήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας που ήδη ξεκίνησε, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι το βράδυ της Δευτέρας. Η κίνηση ήρθε λίγες ώρες αφότου η Χαμάς ανακοίνωσε ότι είχε αποδεχθεί την πρόταση Αιγύπτου-Κατάρ για κατάπαυση του πυρός, η οποία θα μπορούσε να τερματίσει τον επτάμηνο πόλεμο στη Γάζα.
Τι λέει το Ισραήλ: Το γραφείο του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η πρόταση ήταν «μακριά από τις βασικές απαιτήσεις του Ισραήλ», αλλά παρ’ όλα αυτά θα έστελνε διαπραγματευτές να συνεχίσουν τις συνομιλίες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Τι περιλαμβάνει η συμφωνία: Αυτό είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό ασαφές. Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσιγκτον ακόμα περιμένει να μάθει περισσότερα για τη θέση της Χαμάς.
Τι συμβαίνει στη Ράφα: Η είδηση της ανακοίνωσης της Χαμάς έστειλε κόσμο να ζητωκραυγάζει στους δρόμους της πόλης Ράφα στη νότια Γάζα, αλλά ώρες αργότερα, οι ισραηλινοί ηγέτες είπαν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις τους είχαν αρχίσει να χτυπούν στόχους στην περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








