Επιχειρήσεις

Τόλμησε και δημιούργησε στις Σέρρες το πρώτο πάρκο παγωτού στην Ελλάδα – Σκέψεις και για Αθήνα

H πρόσοψη του πάρκου παγωτού της Κρι Κρι

Η συνολική επένδυση άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκε από την εταιρεία που δημιούργησε τον Μύλο Ξωτικών στα Τρίκαλα

Σήμερα στις 9 το πρωί εγκαινιάζεται, με τα πρώτα σχολεία να έρχονται από τις Σέρρες και τη Δράμα, το πρώτο μονιμό Θεματικό Πάρκο παγωτού της εταιρείας Κρι Κρι, κίνηση που αποτελεί την παρθενική προσπάθεια της εταιρείας γαλακτοκομικών από τη Βόρεια Ελλάδα να μπει σε έναν χώρο διαφορετικό, πέρα από το τρόφιμο, αυτόν της ψυχαγωγίας.

Πρόκειται για μια επένδυση 1 εκατ. ευρώ, με την κατασκευή της να έχει ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023 και να ολοκληρώνεται πριν από λίγες ημέρες, για να ανοίξει τελικά σήμερα, μέσα Μαρτίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρι Κρι: Παρούσα σε 42 αγορές και συνεχίζει ακάθεκτη με 30 εκατ. επενδύσεις – Το στοίχημα του frozen yogurt

Το πρώτο δίμηνο του 2024 η εταιρεία σημείωσε αύξηση συνολικά 15% σε όγκο και 11% στις πωλήσεις

Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν από τη διοίκηση της Κρι Κρι, το πάρκο θα λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Σάββατο, τις καθημερινές για σχολεία και το Σάββατο για οικογένειες.

Η αγορά του κτιρίου, 1000 τμ δε, που φτιάχτηκε από την αρχή, μαζί με άλλα 25 παρακείμενα στρέμματα που θα χρησιμοποιηθούν για άλλες επενδύσεις της εταιρείας άγγιξε τα 1,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κρι Κρι Παναγιώτη Τσινάβονιώθοντας ευγνωμοσύνη για την τοπική κοινωνία στην οποία ανήκουμε τόσα χρόνια, δημιουργήσαμε αυτό το θεματικό πάρκο, το πρώτο μόνιμο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, με στόχο να τονώσουμε την επισκεψιμότητα της περιοχής. Το στοίχημα καταρχήν για εμάς είναι να λειτουργήσει σωστά για να μπορεί να υπάρχει ανταπόκριση“.

Στην είσοδο του πάρκου ο επικεφαλής της Κρι Κρι

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ήδη υπάρχουν πολλές κρατήσεις από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από τις γύρω περιοχές, μέχρι και τη Λάρισα, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα αξιοποιηθεί και το τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια. Για το λόγο αυτό τους επόμενους μήνες, οι ξεναγήσεις εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά που γίνονται τώρα, θα πραγματοποιούνται και σε μια ακόμα γλώσσα κοντινής χώρας, είτε Βουλγαρικά είτε Ρουμανικά.

Σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια παρουσίασης, μάλιστα ανέφερε ότι ο καταρχήν στόχος για την δημιουργία του πάρκου δεν είναι επενδυτικός, “θέλουμε να δούμε πως θα πάει, αν θα έχει επισκεψιμότητα και αποδοχή από τα σχολεία και οικογένειες και μετά από ένα χρονικό διάστημα θα δούμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και επενδυτικά”.

Σε αυτό το πλαίσιο, αν η πορεία του είναι θετική, ο κ. Τσινάβος δεν αποκλείει και κάθοδο της ιδέας αυτής στην Αθήνα και γιατί όχι, μακροπρόθεσμα και στο εξωτερικό.

Από τους κατασκευαστές του Μύλου των Ξωτικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκέψη για την κατασκευή του θεματικού αυτού πάρκου πάει τέσσερα χρόνια πίσω. Μάλιστα, είχε γίνει αρχικός σχεδιασμός για να δημιουργηθεί σε άλλο σημείο και όχι για αυτό που τελικά έγινε.

Κατά πληροφορίες του financialreport.gr ξεκίνησαν κάποια σχέδια στις αρχές της πανδημίας, τα οποία τελικά εγκαταλείφθηκαν και από τα τέλη του 2022 που ελήφθη η απόφαση για να κατασκευαστεί τελικά σε άλλο κτίριο, έγινε διαφορετικός σχεδιασμός.

Η υλοποίησή του τελικά ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 και για αυτή εργάστηκαν πάνω από 200 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως από την τοπική κοινωνία.

Για το πάρκο μίλησε στο financialreport.gr ο υπεύθυνος της εταιρείας που το κατασκεύασε, της Dreamworkers, Γρηγόρης Αβανίδης. Σημειώνεται ότι η Dreamworkers είναι από τις εταιρείες που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια την κατασκευή βραχυχρόνιων θεματικών πάρκων όπως η Ονειρούπολη στη Δράμα, ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ο Μυστικός κόσμος του Ευγένιου Τριβιζά στην Αθήνα κ.α. “Η Κρι Κρι ήταν αυτή που ήρθε και μας βρήκε και μας ζήτησε τις προτάσεις μας για ένα πάρκο με επίκεντρο το παγωτό. Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται μόνιμο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα. Ο καταρχήν γνώμονας με τον οποίο κινηθήκαμε ήταν η ασφάλεια. Θεωρούμε ότι θα δώσει στην περιοχή προστιθέμενη αξία, έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με τον χώρο περιοχές να αλλάζουν λόγω των θεματικών πάρκων. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία ανοίγει δρόμους“.

Ένα από τα δρώμενα που παρουσιάζονται στο πάρκο

Σύμφωνα με τον κ. Αβανίδη, πρόκειται για μια κατασκευή που συνδέεται με όλες τις αισθήσεις, αφή, ακοή, όραση, όσφρηση και γεύση και μαθαίνει στα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, την ιστορία του παγωτού Κρι Κρι, της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα φέρνει σε επαφή και με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Μάλιστα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών που παρακολουθούν τις ωριαίες ξεναγήσεις, διαμορφώνεται και το περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα στα παιδιά του Λυκείου, οι παρουσιάσεις επικεντρώνονται και στο επιχειρείν, με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να μιλά στους μαθητές.

Από το 1954 μέχρι το 2024

Πρώτος σταθμός του Θεματικού Πάρκου είναι μια πλατεία των Σερρών απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία του το 1954 ο εξ Ηπείρου ορμώμενος Γιώργος Τσινάβος, πατέρας του σημερινού προέδρου και CEO Παναγιώτη Τσινάβου, ο οποίος ήταν ζαχαροπλάστης.

Σε μια ιστορική αναδρομή, τα παιδιά και οι μεγάλοι επισκέπτες μαθαίνουν για την πορεία της Κρι Κρι, τους σταθμούς της εταιρείας, τη σημασία της κοντινής λίμνης Κερκίνης, ενώ βλέπουν από κοντά παλιές και σύγχρονες παγωτομηχανές.

Διαδραστικά παιχνίδια πρωταγωνιστούν

Η ξενάγηση συνεχίζεται σε ένα εντελώς ινσταγκραμικό σκηνικό, με μεγάλες κατασκευές παγωτού, πισίνες με μπαλάκια, παιχνίδια

Στην πισίνα με τα μπαλάκια ο Παναγιώτης Τσινάβος

και τελειώνει σε μια αίθουσα στην οποία τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν το δικό τους παγωτό.

Μαρία Μπακοπούλου

[email protected]

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu