Επιχειρήσεις

Tomra: Η νορβηγική εταιρεία ανακύκλωσης, εγκαινίασε τα γραφεία της στην Αθήνα

Δεσμεύτηκε για ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας

Την επίσημη λειτουργία των νέων της εγκαταστάσεων στην Αθήνα εγκαινίασε η νορβηγική εταιρεία ανακύκλωσης, Tomra Collection.

Στα εγκαίνια των σύγχρονων εγκαταστάσεων της TOMRA Collection Greece στην περιοχή των Αχαρνών, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Νορβηγικής Πρεσβείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και ανώτατα στελέχη της μητρικής εταιρείας.

Η ίδρυση και λειτουργία της TOMRA Collection Greece σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ανακύκλωσης στη χώρα μας μέσω ενός αποδοτικού συστήματος εγγυοδοτικής ανακύκλωσης (deposit return scheme – DRS) και καινοτόμων λύσεων για τη συλλογή και αξιοποίηση των χρησιμοποιημένων συσκευασιών ποτών.

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία σημαντική πρόκληση η οποία αφορά στην ανάγκη εξάλειψης του φαινομένου της ταφής πλαστικών στις χωματερές. Η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πλαστικά μίας χρήσης (SUP) στην εθνική νομοθεσία δεσμεύει την Ελλάδα στην υιοθέτηση του συστήματος εγγυοδοτικής ανακύκλωσης (DRS) και την καθιστά μία από τις πρώτες χώρες στην περιοχή της Μεσογείου που θα εφαρμόσει ένα τέτοιο σύστημα δίνοντας τη δυνατότητα να επιτύχει ταυτόχρονα την προστασία του φυσικού της περιβάλλοντος και τη βελτίωση των επιδόσεων στην κυκλική οικονομία.

Η προηγμένη τεχνολογία της TOMRA και η συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών στην ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων για την ανακύκλωση των συσκευασιών ποτών, έχουν οδηγήσει σε υψηλότατες επιδόσεις χώρες όπως η Νορβηγία όπου η συλλογή πλαστικών φιαλών έχει φτάσει στο 98%.

Η ανακύκλωση συσκευασιών ποτών μέσω αυτόματων μηχανημάτων (Reverse Vending Machines – RVMs) επιτρέπει τη βέλτιστη συλλογή και ταξινόμηση των ανακυκλώσιμων υλικών, χωρίς την επιμόλυνσή τους από άλλα είδη απορριμμάτων, και τη μετατροπή τους σε νέες φιάλες και κουτάκια αλουμινίου ξανά και ξανά. Αυτή είναι η διεργασία που η TOMRA αποκαλεί «Ανακύκλωση Κλειστού Βρόχου» (Clean Loop Recycling).

Η TOMRA συνεχίζει με νέα δυναμική την 20ετή και πλέον παρουσία της στην Ελλάδα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον επίσημο αντιπρόσωπό της ALPE-TECH, και δημιουργώντας στην Αθήνα έναν κόμβο για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της TOMRA Collection και την προώθηση των πρωτοποριακών RVMs και των ψηφιακών υπηρεσιών που μετατρέπουν την ανακύκλωση σε μία εύκολη και διασκεδαστική εμπειρία για τον καταναλωτή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της TOMRA Tove Andersen, «Τώρα, η TOMRA Collection είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία της για να βοηθήσει την Ελλάδα να ταξιδέψει πιο γρήγορα προς την κυκλικότητα της οικονομίας της, συνεργαζόμενη με τους εμπλεκόμενους φορείς και θέτοντας την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία μίας αλλαγής που έχει νόημα και θετικό αποτέλεσμα για όλους».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu