Επιστολή δέσμευσης υπέγραψαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum, σύμφωνα με την οποία η Intrum θα αποκτήσει το 30% των ομολόγων ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (junior notes) της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων ύψους περίπου €1,9δισ με την ονομασία «Phoenix».
Υπό την αίρεση των απαιτούμενων εταιρικών και κανονιστικών εγκρίσεων, η Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να διανείμει στους μετόχους της ποσοστό 65% των ομολόγων ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης Phoenix, διακρατώντας η ίδια ποσοστό 5% των εν λόγω ομολόγων.
Μετά την ολοκλήρωση του εν εξελίξει εταιρικού μετασχηματισμού της Τράπεζας (hive-down), το νέο αδειοδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα θα διακρατήσει ποσοστό 100% των ομολόγων υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας και 5% των ομολόγων ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.
Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Αυγούστου 2020, η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε αίτηση για τη συμμετοχή των ομολόγων υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης Phoenix, συνολικής ονομαστικής αξίας έως €1,0 δις στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου «Hρακλής».
Η έγκαιρη υλοποίηση της Συναλλαγής Phoenix, η οποία αποτελεί μέρος του σχεδίου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Τράπεζας, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να εξυγιάνει τον ισολογισμό της με επιταχυνόμενο ρυθμό προς όφελος των μετόχων της.
Η Συναλλαγή υπόκειται σε όλες τις απαραίτητες εταιρικές και κανονιστικές εγκρίσεις, καθώς και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Alantra CPAI Limited και η UBS Europe SE ενεργούν ως από κοινού χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το αργό τέλος των επιχειρήσεων της γειτονιάς: Κλείνουν φούρνοι, παντοπωλεία και 6.000 περίπτερα την τελευταία δεκαετία
- Υπό επιτροπεία η τράπεζα BFF Bank στην Ιταλία
- Πλήγμα σε εγκαταστάσεις φυτοφαρμάκων στο Ισραήλ από ιρανικό πύραυλο
- Κλιμάκωση χωρίς όρια: Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη παρά τις διαβεβαιώσεις για πάγωμα επιθέσεων
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Κηδείες τριών δημοσιογράφων στη Βηρυτό
- Ιράν: Περιμένουμε άφιξη χερσαίων αμερικανικών στρατευμάτων
- Ισχυρό πλήγμα για ΗΠΑ: Καταστράφηκε για πρώτη φορά σε μάχη το ιπτάμενο ραντάρ AWACS (E-3)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








