Οι ΗΠΑ «τα πάνε πολύ καλά με τη Ρωσία» και «ίσως είναι ευκολότερο να συναλλάσσονται», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι βρίσκει «πιο δύσκολο, ειλικρινά, να ασχοληθεί με την Ουκρανία» απ’ ό,τι με τη Ρωσία, στην προσπάθειά του να μεσολαβήσει για την ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το BBC.
Οι ΗΠΑ «τα πάνε πολύ καλά με τη Ρωσία» και «ίσως είναι ευκολότερο να συναλλάσσονται» με τη Μόσχα παρά με το Κίεβο, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο χθες.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι «εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο» να επιβάλει κυρώσεις και δασμούς μεγάλης κλίμακας στη Ρωσία μέχρι να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία.
Η απειλή του Τραμπ για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στην ήδη αυστηρά τιμωρημένη Ρωσία ήταν προφανώς απάντηση στο ρωσικό σφυροκόπημα τις τελευταίες ώρες. Είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέων δασμών επειδή «η Ρωσία “σφυροκοπεί” απολύτως την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης αυτή τη στιγμή».
Αλλά μέσα σε λίγες ώρες, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενεργεί όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος.
«Νομίζω ότι τους χτυπάει πιο σκληρά από ό,τι συνήθιζε», δήλωσε ο Τραμπ. «Και νομίζω ότι πιθανότατα οποιοσδήποτε σε αυτή τη θέση θα το έκανε αυτό αυτή τη στιγμή».
Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι ο Πούτιν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά δεν μπορεί να πει το ίδιο για την Ουκρανία.
«Θέλω να ξέρω ότι αυτοί (η Ουκρανία) θέλουν να συμβιβαστούν και δεν ξέρω αν θέλουν να συμβιβαστούν», είπε ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε γιατί διέκοψε τη βοήθεια προς το Κίεβο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metlen: Νέα βουτιά σε Αθήνα σταθεροποίηση σε Λονδίνο μετά τη «Black Friday»
- Κέρδη για την Ευρώπη, ράλι για Μιλάνο
- Οδηγός Eurostat για πληθωρισμό: Στατιστικά για αρχάριους (και υπουργούς)
- «Γαλάζια» κοσμοσυρροή στην πίτα του Κωστή στο VIP Lounge του ΟΑΚΑ (VIDEO)
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από Λαγκάρντ
- Οι 44 της νέας Επιτροπή Διεύρυνσης και Συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Σοβαρά προβλήματα η Novo Nordisk με την καμπάνια του χαπιού αδυνατίσματος στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








