Επίσης τη λήξη συμβάσεων αξίας άνω των 50 εκατ. δολαρίων με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κατηγορώντας το ότι δεν προστατεύει τους Εβραίους φοιτητές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη (4/3) ότι θα διακόπτεται η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε κολέγια και σχολεία που επιτρέπουν «παράνομες» διαδηλώσεις και οι ταραχοποιοί θα φυλακίζονται ή θα απελαύνονται στη χώρα από την οποία προέρχονται.
«Όλες οι ομοσπονδιακές χρηματοδοτήσεις θα σταματήσουν για κάθε Κολέγιο, Σχολή ή Πανεπιστήμιο που επιτρέπει παράνομες διαμαρτυρίες. Οι ταραχοποιοί θα φυλακίζονται ή/και θα στέλνονται μόνιμα πίσω στη χώρα από την οποία ήρθαν. Οι Αμερικανοί φοιτητές θα αποβληθούν μόνιμα ή, ανάλογα με το έγκλημα, θα συλληφθούν. Όχι Μάσκες! Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.

Επίθεση και στο πανεπιστήμιο Κολούμπια
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε σε ποιες διαδηλώσεις αναφέρεται, ωστόσο, πέρυσι, πολλές αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις βίωσαν μεγάλες φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες είχε καταγγείλει έντονα ο Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.
Η αμερικανική κυβέρνηση εξέτασε επίσης χθες τη λήξη συμβάσεων αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων με το διάσημο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κατηγορώντας το ότι δεν προστατεύει τους Εβραίους φοιτητές του.
Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ επέκρινε την «προφανή ανικανότητα του Πανεπιστημίου Κολούμπια να τηρήσει την ευθύνη του σε αυτή τη θεμελιώδη συμφωνία», και είπε ότι «αυτό εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του να συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ».
Ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αναθεωρήσει το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, κόβοντας κάθε βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και αφήνοντας την ευθύνη στις αμερικανικές πολιτείες, που έχουν ήδη τις περισσότερες εξουσίες στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο Τραμπ πετάει το «μπαλάκι» στις πολιτείες
Σε μια περίοδο που ορισμένες συντηρητικές νότιες πολιτείες περιορίζουν εκπαιδευτικό υλικό που είναι αφιερωμένο στον ρατσισμό ή τη σεξουαλικότητα, για παράδειγμα, ο Τραμπ έχει διατυπώσει την πρόθεσή του να καταργήσει το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας.
Στο μεταξύ, έχει διορίσει ως υπουργό την Λίντα Μακμάν, πρώην επικεφαλής της ομοσπονδίας επαγγελματικής πάλης στη χώρα, στην οποία έχει αναθέσει την αποστολή «να μείνει στο τέλος άνεργη», καταργώντας δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.
Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό αποκεντρωμένο στις ΗΠΑ, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διατηρεί σημαντική επιρροή μέσω των κονδυλίων που διαθέτει, ιδιαίτερα για σχολεία που βρίσκονται σε φτωχές περιοχές ή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Ο Τραμπ έχει ήδη τερματίσει πολλούς τύπους χρηματοδότησης για σχολεία, ως μέρος των πρωτοβουλιών του, που στοχεύουν τρανς άτομα ή τις πολιτικές για τη διαφορετικότητα.
Η εκπαίδευση είναι ένα βασικό πεδίο μάχης για τους Αμερικανούς συντηρητικούς, οι οποίοι κατηγορούν τα σχολεία για «κατήχηση» woke ιδεών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επεκτείνεται από αύριο Δευτέρα, 03/11 η ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Γερμανία: Το CDU εξεγείρεται και αμφισβητεί τον Μερτς
- Ισραηλινή επιδρομή στην Γάζα παρά την εκεχειρία – Ενας νεκρός παλαιστίνιος
- Κόντρα Καρντάσιαν – NASA για την επίσκεψη του ανθρώπου στη Σελήνη
- Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ απειλεί να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- ΗΠΑ: Διορία ημερών στον Τραμπ για την καταβολή του επιδόματος αγοράς τροφίμων
- ΔΣΑ: Στις κάλπες οι δικηγόροι στις 30 Νοεμβρίου
- Ξανά αντιδρούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούν κοροϊδία τη νέα ανακοίνωση των ΕΛΤΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








