Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Sarmed, η Goldair, η Pearl και η Damco (όμιλος Κοπελούζου) εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το Θριάσιο ΙΙ ή αλλιώς, για το Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ).
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της σύμβασης παραχώρησης, αντικείμενο της σύμβασης είναι η λειτουργία, συντήρηση, εποπτεία, φύλαξη, εκμετάλλευση, προμήθεια εξοπλισμού και η ολοκλήρωση μελετών και κατασκευής έργων του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο.
Φορέας υλοποίησης είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Υποδομών – Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών – Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης.
Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι 25 χρόνια (300 μήνες) και ο διαγωνισμός διενεργείται σε 2 φάσεις:
-Α’ φάση: Εκδήλωση ενδιαφέροντος, η οποία έληξε σήμερα.
-Β’ φάση: Υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Κατά τη Β΄ φάση του διαγωνισμού, θα καθοριστούν οι βασικές, τεχνικές χρηματοοικονομικές παράμετροι του έργου και θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης.
Ειδικότερα, το αντικείμενο της σύμβασης εξειδικεύεται στο τεύχος της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συνοπτικά, περιλαμβάνει, ιδίως: Μεταφόρτωση συνδυασμένων μεταφορών, εξυπηρέτηση Ε/Κ, μεταφόρτωση φορτίου βαγονιών, μεταφόρτωση γενικού φορτίου, μεταφόρτωση οχημάτων, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και τελωνείου, μεταφόρτωση υγρών φορτίων, συντήρηση υποδομών του ΕΣΣΣΔΙ, πέραν των σιδηροδρομικών, εποπτεία ΕΣΣΣΔΙ Θριασίου, φύλαξη ΕΣΣΣΔΙ Θριασίου.
Υπενθυμίζεται πως το Θριάσιο Ι ή αλλιώς το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών παραχωρήθηκε για 60 χρόνια στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλλαγές στη σύνθεση του Επενδυτικού Συμβουλίου του EquiFund II
- Στεγαστική πολιτική 2026 – 2035: Το νέο σχέδιο για ενοίκια, κλειστά σπίτια, κοινωνική κατοικία και Golden Visa
- Νέα επένδυση logistics 6,9 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι από την ALUMINIUM S.A.
- Σκέψεις για οικονομικό κίνητρο στους αλιείς για την εξαλίευση λαγοκέφαλων
- Δύο σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη
- Το Ιράν ζητά από ΗΠΑ να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης του Mitsis Rinela στην Κρήτη
- Δήλωση Ανδρουλάκη για τα 30 χρόνια χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







