Η πώληση αφορά το 80,10% της ΚΕΑ - Η τράπεζα θα κρατήσει περί τα 360 εκτός καταστημάτων
Η Piraeus Financial Holdings A.E. ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς A.E., σε συνέχεια της απόσχισης του κλάδου δραστηριότητας της που αφορά στον μη-βασικό δίκτυο (non-core) ΑΤΜ και της σύστασης της εταιρείας « Κέα Λειτουργία και Διαχείριση Δικτύων ΑΤΜ Μονοπρόσωπη Α.Ε.» («ΚΕΑ»), ολοκλήρωσε την πώληση ποσοστού 80,10% της ΚΕΑ στην εταιρεία Printec Cash Network A.E., μέλος του Ομίλου Printec. Τα συνολικά καθαρά ίδια κεφάλαια της ΚΕΑ το Μάρτιο 2025 ανέρχονταν σε €11 εκατ.
Η Πειραιώς, επιπρόσθετα των ΑΤΜ που βρίσκονται εντός του δικτύου των καταστημάτων της, θα διατηρήσει και σημαντικό αριθμό ιδιόκτητων ΑΤΜ εκτός καταστημάτων (περί τα 360), επαρκή για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης της πανελλαδικά.
Η UBS Europe, η EY και η δικηγορική εταιρεία Μωράτης Πασσάς ενήργησαν αντιστοίχως, ως χρηματοοικονομικός, τεχνικός και νομικός σύμβουλος της Πειραιώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάουελ (Fed): Δεν έκανε καμία πρόβλεψη για τα επιτόκια
- Χαμάς: Θα παραδώσει απόψε άλλους τέσσερις σορούς ομήρων
- Παντελοπούλου (ΕΣΠΑ): Κρίσιμη η ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με ανάμεικτα πρόσημα – Εκτίναξη 18% από Ericsson
- Ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στη Μαδαγασκάρη
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η σιωπή του πρώην αντιπροέδρου Ζερβού στην Εξεταστική, είναι παραδοχή ενοχής
- Στάσσης (ΔΕΗ): «Τα data centers δημιουργούν σημαντική νέα ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας»
- Λαγκάρντ: Δεν μπορώ να κηρύξω το τέλος των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις