Μία ακόμη εβδομάδα που το χρηματιστήριο Αθηνών δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη αλλαγή πορείας και να σπάσει τη συσσώρευση, καθώς και με τη σημερινή πτώση παρέμεινε στα γνώριμα επίπεδα των 630 μονάδων, με τον τζίρο μάλιστα να καθηλώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,30% στις 636,03 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 635,86 μονάδων (-0,33%) και 640,51 μονάδες (+0,40%). Ο τζίρος ανήλθε στα 31 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,1 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,15%, στις 1.526,83 μονάδες, ενώ στο +0,01% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο MidCap και στις 834,79 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,81% στις 330,06 μονάδες.
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,50%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,30%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με πτώση 3,82%.
Στο ταμπλό τώρα, το -2,18% της Εθνικής και το -2,17% της Πειραιώς επηρέασαν τελικά το τελικό πρόσημο της αγοράς, με τις ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Φουρλή να ακολουθούν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Motor Oil, Coca Cola, Τέρνα ΕΝεργειακή, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ.
Στον αντίποδα, οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Aegean, Jumbo και Σαράντη προσπάθησαν να συγκρατήσουν την πτώση, καθώς έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, Μυτιληναίος και Titan, Χωρίς μεταβολή οι Eurobank και Βιοχάλκο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις έφεραν κέρδη – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία – Κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
- KAFEA TERRA: Αύξηση τζίρου 17,7% στα 139,4 εκατ. ευρώ το 2025, αλλά μείωση κερδών 16,6%
- Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια: «Προκλητική ρύθμιση υπέρ τραπεζών και funds»
- Ισπανία: Στους 74 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – Ζοφερές έρευνες στα συντρίμμια για τον εντοπισμό θυμάτων
- CPI: Επιστροφή στην κερδοφορία με EBITDA 869.000 ευρώ και αύξηση εσόδων 3%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








