Επενδύσεις

Τρεις προσφορές για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου

Τρία επενδυντικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού παραχώρησης, χρήσης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου για 40 χρόνια, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα σχήματα:

  • DIMAND Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.
  • ΕΛΙΑ Κατασκευαστική Α.Ε.
  • ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Ακόμη, κατατέθηκαν δύο προσφορές στο πλαίσιο διαγωνισμού για την αξιοποίηση ακινήτου έκτασης 30 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου, Ηράκλειο Κρήτης.

Πρόκεται για τις εταιρείες:

  • DIMAND Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.
  • JUMBO Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε επόμενη συνεδρίασή του θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Για το ακίνητο έκτασης 316 στρεμμάτων που συμπεριλαμβανόταν στον ίδιο διαγωνισμό (Γούρνες Χερσονήσου) δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξή τους σε τουριστικές μονάδες ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels) και συγκεκριμένα για το ακίνητο Σανατόριο Μάνα στη Βυτίνα Αρκαδίας, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε πλειοδότρια την OTUS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε. για τη μίσθωση του για 50 χρόνια, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 16.600 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο σύμφωνα με τα οριζόμενα στα τεύχη του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το Ξενία Θάσου είναι στις 28 Ιανουαρίου 2015.

Τέλος, για τα ακίνητα του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου των Boutique Hotels και για το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει εκ νέου τις δυνατότητες αξιοποίησης των εν λόγω ακινήτων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu