Υπέρ μιας τριμερούς διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και της κυβέρνησης για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θ. Φέσσας μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη.
«Ο ΣΕΒ εκπροσωπεί μεγάλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και ενδιαφέρεται να υπάρχουν σωστές εργασιακές σχέσεις» ανέφερε ο κ. Φέσσας και πρόσθεσε ότι «η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι προς όφελος όλων, των εργαζομένων, της πολιτείας και φυσικά των επιχειρήσεων».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι «το θέμα του κατώτερου μισθού έχει μεγάλη κλαδική εξάρτηση» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κλάδοι οι οποίοι καταβάλλουν μεγαλύτερο μισθό από τον σημερινό κατώτατο μισθό και κλάδοι οι οποίοι δεν θα είναι ανταγωνιστικοί έαν καταβάλλουν έναν υψηλότερο κατώτατο μισθό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική Ασφαλιστική: 1,8 εκατ. πελάτες πάνε στην Τράπεζα Πειραιώς
- Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένκσι – Τραμπ: Αγαπάμε τους Ουκρανούς, κουραστήκαμε με τον πόλεμο
- Λευκός Οίκος: Έφτασαν οι ευρωπαίοι ηγέτες, προηγήθηκε «προπαρασκευαστική» συνάντηση με Ζελένσκι
- Πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση στον δήμο Τυρνάβου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικτά πρόσημα εν αναμονή συνάντησης Τραμπ, Ζελένσκι, Ευρωπαίων
- Δύο νέες πυρκαγιές από κεραυνούς σε Αρκαδία και Θεσπρωτία
- Eli Lilly: Αξιοποιεί την αγορά ομολόγων εκδίδοντας 40ετές ομόλογο
- Τραμπ: Έχω διευθετήσει 6 πολέμους σε 6 μήνες – Ξέρω ακριβώς τι κάνω
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις