Πολιτική

Τσίπρας: Κινεί τα νήματα της ανωμαλίας το Μαξίμου

Επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, κάνοντας λόγο για «ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον».

Μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό του καφενείου», ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, υπενθυμίζοντας τη δήλωσή του περί του κινδύνου «ανεπανόρθωτης βλάβης», ενώ θα έπρεπε, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να προστατεύει την οικονομία.

«Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένα κέντρο προπαγάνδας που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Θυμηθείτε τι λέγαμε για το τρίγωνο της αμαρτίας. Ένα σύστημα που με δημόσιο χρήμα παράγει την ενημέρωση που το συμφέρει, μία ενημέρωση που προσπαθεί να επιβάλλει την πολιτική που την συμφέρει και μία πολιτική που δουλεύει για να παράγεται περισσότερο χρήμα. Για λίγους και εκλεκτούς. Αυτή είναι η διαπλοκή. Αυτό είναι το αμαρτωλό τρίγωνο που χρεοκόπησε τη χώρα», συμπλήρωσε.

Με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο που προσπαθεί να κρύψει την δυσωδία. Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων. Έχουμε αδράνεια – για να το πω ευγενικά – των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο και στα περί «πολιτικής αβεβαιότητας» της κυβέρνησης, απάντησε πως υπάρχει μια «πολιτική βεβαιότητα» ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση όλου του ελληνικού λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι θέλει να κάνει τις εκλογές μέσα σε κλίμα «τρομοκρατίας» και «κινδυνολογίας» και δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ακολουθήσει σε αυτόν τον «ολισθηρό δρόμο» και θα δείξει ψυχραιμία, με σκοπό να ενώσει και όχι να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να κηρύξουν «εκτός νόμου» τον φόβο.

Πολιτική

close menu