Ο οδικός χάρτης που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο στην πεντάωρη συνεδρίασή του. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για συντονισμό και συλλογική προσπάθεια από όλους, ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα. «Δεν υπάρχουν περιθώρια στην κοινωνία για καθυστερήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.
Εκτός από την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαϊδου από την θέση της στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα κινηθεί κάτω από το αρχικώς προβλεπόμενο ποσό των 25 δις ευρώ και εκφράστηκε αισιοδοξία ότι η υπόθεση αυτή θα πάει καλά.
Επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί μετέφεραν καλό κλίμα για τις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπάσκετ: Ήττα για την Εθνική ομάδα από την ισχυρή Γαλλία – Το εκπληκτικό κάρφωμα του Αντετοκούνμπο
- Μαίνεται η πυρκαγιά στο Μακρoχώρι Kαστοριάς
- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αγορά Θεσπρωτίας
- Φωτιά σε κατάφυτη περιοχή μεταξύ Καστοριάς και Φλώρινας
- Γιατί μειώνεται η παγκόσμια δραστηριότητα ιδιωτικών κεφαλαίων
- Ηοming: Η τάση του φετινού καλοκαιριού για του Έλληνες, που μπορεί να φέρει «χειμώνα» στην κατανάλωση
- Επιστολή Τραμπ και άλλων ηγετών για την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» στην Ουκρανία
- Κινητοποιήσεις για τη Γάζα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις