Πήραμε την απόφαση για επώδυνο συμβιβασμό με την προσοχή μας στραμμένη στα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα της οικονομίας και όχι κοιτάζοντας προς το εσωτερικό του κόμματος.
Όποιος νομίζει ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έφερνε καλύτερη συμφωνία να το πει ανοιχτά, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός πρότεινε τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τη συμφωνία την ερχόμενη Κυριακή και τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο.
Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας στο μυαλό μας το πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία, να κερδίσουμε χρόνο, να ανασυνταχθούμε και όχι να οδηγήσουμε ανεπίστρεπτα τη χώρα σε μια οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καμία καλύτερη εναλλακτική λύση, τόνισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νίκος Οικονομόπουλος: Από τραγουδιστής, ξενοδόχος
- Changan Ηellas: Και επίσημα στην Ελλάδα η Changan μέσω AutoHellas
- Τι κομίζουν τα τέσσερα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις Επιχειρήσεις»
- Παράταση στα Προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»
- Φωτιά τώρα σε εργοστάσιο στα Μέγαρα
- Δημοσιεύτηκε η λίστα με οφειλέτες που χρωστούν από 150.000 ευρώ και πάνω στο δημόσιο
- Το Ισραήλ παραδέχεται ότι σκότωσε Παλαιστίνιους αμάχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις