Πήραμε την απόφαση για επώδυνο συμβιβασμό με την προσοχή μας στραμμένη στα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα της οικονομίας και όχι κοιτάζοντας προς το εσωτερικό του κόμματος.
Όποιος νομίζει ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έφερνε καλύτερη συμφωνία να το πει ανοιχτά, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός πρότεινε τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τη συμφωνία την ερχόμενη Κυριακή και τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο.
Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας στο μυαλό μας το πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία, να κερδίσουμε χρόνο, να ανασυνταχθούμε και όχι να οδηγήσουμε ανεπίστρεπτα τη χώρα σε μια οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καμία καλύτερη εναλλακτική λύση, τόνισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρεμιέρα για το Panathēnea 2025
- ΤτΕ: Ταξιδιωτικό πλεόνασμα στα 18,78 δισ. ευρώ το 2024, αυξημένο κατά 3,4% – Στο +22,4% οι εισπράξεις από κρουαζιέρες
- Ινδία – Πακιστάν: Εξουδετερώθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα στη Λαχόρη, 16 νεκροί στο Κασμίρ
- Κλίμα: 1,5°C περισσότερη η παγκόσμια θερμοκρασία και τον Απρίλιο
- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής: Στο Κέιπ Τάουν η ομάδα “Boom Bots”
- Τράπεζα της Αγγλίας: Προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,25%
- Πιερρακάκης – ΣΕΛΠΕ: Στο τραπέζι τα προβλήματα των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης
- Τραμπ σε Πάουελ για τα σταθερά επιτόκια της Fed: «Είσαι ανόητος, δεν έχεις ιδέα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις