Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 56,6 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες σε 53,47 δισ. ευρώ
Στα 7,11 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 468 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 6.808 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 56,595 δισ. ευρώ, από 49, 831 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 53,473 δισ. ευρώ, από 53,490 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022.
Το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 5,49 δισ. ευρώ από έλλειμμα 1,13 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις