Αυξήθηκαν κατά 83 εκατ. ευρώ ή 3,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο - Οι τοποθετήσεις σε αμοιβαία αυξήθηκαν στα 728 εκατ. ευρώ, έναντι 681 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο
Η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων Υποχρεωτικής Επαγγελματικής Ασφάλισης και των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (στο εξής Ταμείων) αυξήθηκε κατά 83 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στα 2.279 εκατ. ευρώ στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
Αναλυτικότερα, οι συνολικές καταθέσεις των Ταμείων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες και διαμορφώθηκαν στα 65 εκατ. ευρώ στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2024. Το ποσοστό των καταθέσεων επί του συνολικού ενεργητικού διαμορφώθηκε στο 2,8%.
Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους σημείωσε μικρή αύξηση κατά 5 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 1.061 εκατ. ευρώ στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2024, καθώς οι καθαρές αγορές τίτλων του εσωτερικού αντισταθμίστηκαν από καθαρές πωλήσεις τίτλων εξωτερικού. Το ποσοστό των χρεωστικών τίτλων επί του συνολικού ενεργητικού μειώθηκε στο 46,5% το α΄ τρίμηνο, έναντι 48,1% το προηγούμενο τρίμηνο.
Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αυξήθηκε στα 728 εκατ. ευρώ, έναντι 681 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και το ποσοστό τους επί του συνόλου του αυξήθηκε στο 32,0%, έναντι 31,0% το προηγούμενο τρίμηνο. Η αύξηση της αξίας των τοποθετήσεων οφείλεται στην αύξηση των αποτιμήσεων των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων τόσο των λοιπών χωρών της ζώνης του ευρώ όσο και των ελληνικών.
Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων σε μετοχές και λοιπά μέσα κυριότητας αυξήθηκε στα 379 εκατ. ευρώ, έναντι 334 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως σε άνοδο των τιμών μετοχών του εξωτερικού. Το ποσοστό των μετοχών επί του συνόλου του ενεργητικού αυξήθηκε στο 16,6% το α’ τρίμηνο του 2024 από 15,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις