Η συμμετοχή του στην τράπεζα κατέρχεται από το 5,26%, στα επίπεδα του 3%
Στη διάθεση ποσοστού 2,4% των μετοχών της Alpha Bank με guidance για τιμή 1,915 ευρώ ανά μετοχή, προχωρά η PCO AP Financing, η οποία ελέγχεται από την Paulson & Co. του του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζον Πόλσον, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το πακέτο αντιστοιχεί σε 57 εκατομμύρια μετοχές και η αξία του placement υπολογίζεται στα επίπεδα των 109 εκατομμυρίων ευρώ.
Η UBS ως bookrunner έκανε γνωστό ότι το βιβλίο έχει καλυφθεί.
Με βάση τη πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού, η συμμετοχή του Πόλσον στην Alpha Bank κατέρχεται από το 5,26%, στα επίπεδα του 3%.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μετοχή της Alpha έχει κερδίσει 15,8% τον τελευταίο μήνα, ενώ η μέση τιμή των τελευταίων 50 ημερών είναι 1,74 ευρώ.
Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, ο γνωστός Αμερικανός επενδυτής είχε προχωρήσει σε placement και για μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (περίπου 2,8% του μετοχικού κεφαλαίου) στην τιμή των 4,58 ευρώ ανά μετοχή, μέσω συνοπτικής διαδικασίας βιβλίου προσφορών. Το συνολικό ύψος της συναλλαγής είχε ανέλθει σε περίπου 160 εκατ. ευρώ.
Ο Πόλσον, από 19% που είχε στις 31.12.24 κατά το επίσημο site της Τράπεζας, πούλησε σε ένα δίμηνο 5,38% της Τράπεζας Πειραιώς και σήμερα το ποσοστό του ανέρχεται σε 13,62%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μετρό Καλαμαριάς: Μπήκαμε στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, αλλά ακόμα γίνονται δοκιμές
- Φωτιά στη Σαμοθράκη, κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στον Ξηροπόταμο
- Πυροβολισμοί στο Virginia State University: Πέντε τραυματίες
- Τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν για επίθεση σε πλοίο της κρατικής εταιρείας του Άμπου Ντάμπι (ADNOC)
- Φωτιά στις Βαμβακές Κορινθίας
- Πυρκαγιά στην Ατσίτσα Σκύρου, 112 για εκκένωση του Αγίου Φωκά
- Αίτνα: Παραμένει ρευστή η κατάσταση στην Κατάνια μετά το χάος στις πτήσεις
- Πέθανε ο Στέφανος Μάνος, 87 ετών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








