«Κάναμε ανάλυση γιατί το υφιστάμενο πρόγραμμα δεν βγαίνει. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν διαφωνίες, με τους εταίρους να ζητούν από την Ελλάδα να διατυπώσει αίτημα για επέκταση μνημονίου και πρόσθεσε «Θέλουμε ένα νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι έγινε έντονος διάλογος, ενώ πρόσθεσε ότι «η σημερινή συνάντηση στο Eurogroup ποτέ δεν είχε σκοπό να καταλήξει μια συμφωνία. Στόχος ήταν να γνωριστούμε και να ακούσουν τις ρηξικέλευθες απόψεις μας».
Οπως είπε «μας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και για τους οποίους η ελληνική κρίση συνεχίζει να ξανάρχεται στα ευρωπαϊκά φόρα». Ο Γ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε απόψεις «που στόχο έχουν τη δημιουργία μιας νέας συνθήκης, ενός νέου συμβολαίου με την Ευρώπη για να πάψει η Ελλάδα να είναι στα πρωτοσέλιδα και να πάψει να είναι αντικείμενο συζήτησης ξανά και ξανά στο Eurogroup».
Ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετά σημεία συμφωνίας και συμπτώσεις με πολλούς ενώ ερωτηθείς αν απαιτήθηκε να καταθέσει η ελληνική πλευρά αίτημα παράτασης είπε: «Γίνονται συζητήσεις, από πολλές πλευρές μας τέθηκε το θέμα ότι υπάρχουν δεσμεύσεις που πρέπει να τις επεκτείνουμε. Εξηγήσαμε ότι εκλεγήκαμε για να αμφισβητήσουμε αυτή τη σύμβαση». Τέλος, σε ερώτηση για το αν διατυπώθηκαν απειλές, τόνισε «Καμία απειλή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- ΗΠΑ: Τώρα, προειδοποιούν για «υψηλό κίνδυνο» τρομοκρατίας
- Αναμένεται άνοδος της τιμής του πετρελαίου μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν
- Σωκράτης Φάμελλος: ΗΠΑ και Ισραήλ καταλύουν καταλύει την ειρήνη και το διεθνές δίκαιο
- Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία εξέδωσαν οι ΗΠΑ
- Έβρος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σουφλί
- 10.000 Ρώσοι εναντίον Ουκρανών στο Κουρσκ – Αλλος ένας πόλεμος που θα σταματούσε ο Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις