Ο παλαίμαχος αθλητής και δημοσιογράφος πέθανε σε ηλικία 86 ετών
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου. Ήταν παλαίμαχος Έλληνας αθλητής της καλαθοσφαίρισης και για δεκαετίες αθλητικός δημοσιογράφος.
Ο Βασίλης Γεωργίου έμεινε στην ιστορία ως «θρυλική φωνή» καθώς ήταν ο δημοσιογράφος που έκανε τη μετάδοση του τελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων μπάσκετ του 1968, που κατέκτησε η ΑΕΚ, στο ελληνικό ραδιόφωνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε το προσωνύμιο «Βασίλισσα» στην ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο -στον τελικό με τη Σλάβια Πράγας.
Ο Βασίλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση.
Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο Τσάρλι Κέρκ, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ
- Barilla Hellas: Επιστροφή σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους με ώθηση από τις εξαγωγές
- Στα ουράνια η μετοχή της Oracle και η περιουσία του Larry Ellison
- Πυροβόλησαν τον Τσάρλι Κερκ, στενό σύμμαχο του Τραμπ
- Eurobasket: Η Γερμανία στα ημιτελικά 99-91, έκαμψε στο τέλος την αντίσταση της Σλοβενίας
- Μητσοτάκης: Μετατρεπόμαστε σε σημαντικό ενεργειακό «παίκτη» στην Ανατολική Μεσόγειο
- Viohalco: Στα 70,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Έλενα Στάσση: Από τον όμιλο Aktor στην Qualco
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις