Η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βρίσκονται πλέον σε καλή θέση
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί γρήγορα προκειμένου να μειώσει ξανά τα επιτόκια, ακόμη και μετά την όγδοη συνεχόμενη μείωση που «ομαλοποίησε» τη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΚΤ, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.
«Από την περασμένη Πέμπτη, βρισκόμαστε στην ευνοϊκή ζώνη “2 και 2”, με την πρόβλεψη για πληθωρισμό στο 2% φέτος -που είναι ο στόχος μας- και το βασικό μας επιτόκιο στο 2%», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος αξιωματούχος σε συνέδριο Europlace στο Παρίσι την Τρίτη.
«Αλλά σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον, αυτή η ευνοϊκή ζώνη δεν σημαίνει μια άνετη ζώνη ή μια στατική ζώνη: Θα παραμείνουμε ρεαλιστές και βασισμένοι σε δεδομένα, και όσο πιο ευέλικτοι χρειάζεται», υπογράμμισε.
Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βρίσκονται πλέον «σε καλή θέση» και «φτάνουν στο τέλος ενός κύκλου νομισματικής πολιτικής».
Ορισμένοι αξιωματούχοι αναμένουν ήδη μια παύση στην επόμενη συνεδρίαση τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι σε ομιλία του ο Φινλανδός Όλι Ρεν δήλωσε ότι η τρέχουσα αυξημένη αβεβαιότητα υπογραμμίζει τη σημασία της λήψης αποφάσεων σε κάθε συνάντηση ξεχωριστά.
Η ΕΚΤ «δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων σε μια συγκεκριμένη πορεία επιτοκίων, αλλά θα διατηρήσει πλήρη ελευθερία δράσης στη λήψη αποφάσεων για τα επιτόκια σε κάθε μελλοντική συνεδρίαση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Στο στόχαστρο της Γερουσίας ο Φάουτσι: Παραπομπή για περιφρόνηση του Κογκρέσου
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ενημέρωση σχετικά με την εταιρεία ειδικού σκοπού Great Sea Interconnector
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








