Επιχειρήσεις

Βιοζωκάτ: Πρόσθετη επένδυση 2 εκατ. ευρώ στη μονάδα των Σερρών

Η επένδυση έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η βιομηχανία ζωοτροφών στην έδρα της στην Κατερίνη και έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης

Σε νέα επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ προχωρά η βιομηχανία ζωοτροφών Βιοζωκάτ, η οποία ιδρύθηκε το 1966 από την οικογένεια Τριανταφύλλου, που έρχεται να προστεθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ το οποίο υλοποιεί στην έδρα της στην Κατερίνη και έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρόσθετη επενδυση αφορά αφενός στην παραγωγική αξιοποίηση της μονάδας 4.000 τ.μ. που διαθέτει στις Σέρρες, η οποία λειτουργούσε μέχρι πρότινος ως αποθηκευτικός χώρος, όπως επίσης και την αναβάθμιση του εργοστασίου 3.000 τ.μ. της «Ορυζόμυλοι Μακεδονίας – Αφοί Μυστακίδη» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, που εξαγόρασε το Νοέμβριο του 2022 μέσω πλειστηριασμού.

Στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα μεταφερθεί η έδρα της Α&Δ Τριανταφύλλου, εταιρείας του Ομίλου της Βιοζωκάτ που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφών για κατοικίδια, ενώ επίσης θα λειτουργήσει εκεί και υποκατάστημα της Βιοζωκάτ. Η παραγωγική δραστηριότητα στη μονάδα των Σερρών, αντίστοιχα, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024.

Επίσης μέχρι τα τέλη του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα των 6,3 εκατ. ευρώ στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας στην Κατερίνη, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πράσινη μετάβαση/μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» του Ταμείου Ανάκαμψης και έχει στόχο την αύξηση της παραγωγικής και αποθηκευτικής δυναμικότητας του εργοστασίου. Οι παρεμβάσεις αφορούν ανακατασκευή και επέκταση σιλό και κτιριακών εγκαταστάσεων, ρομποτικά συστήματα ενσάκισης, νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, logistics κ.α.

Το 70% της παραγωγής της Βιοζωκάτ είναι αιγοπροβατοτροφές, ενώ παράγει επίσης βοοτροφές, πτηνοτροφές, χοιροτροφές και τροφές για κουνέλια.

close menu