Η διαμάχη αφορά στα POS και στις χρεώσεις διασύνδεσης σε εμπόρους και επιχειρηματίες
Το δικαστήριο απέρριψε την προσωρινή διαταγή που είχε ζητήσει η Viva μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των εταιρειών SoftOne και Enterfost. Με την έκδοση της προσωρινής διαταγής η Viva ζητούσε την παύση συγκεκριμένων πρακτικών των εταιρειών, με τις οποίες βρίσκεται στα δικαστήρια λόγω της διαμάχης στα POS και στις χρεώσεις διασύνδεσης σε εμπόρους και επιχειρηματίες.
Η διαμάχη ξεκίνησε πριν περίπου 10 ημέρες με την αποστολή του πρώτου εξωδίκου από την πλευρά της Viva προς τις SoftOne και Entersoft όπου κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από πελάτες της που ανέφεραν ότι οι δύο εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού τους χρέωναν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διασύνδεση των εφαρμογών τους με το POS της Viva αλλά δεν υπήρχε χρέωση για τη διασύνδεση με τα τερματικά των Wordline και Euronet (epay).
SoftOne και Entersoft απάντησαν με δικό τους εξώδικο, στο οποίο αρνούνταν «συνολικά» τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντας τους «αόριστους, αναληθείς, και ανακριβείς».
Συγκεκριμένα, αναφερόταν ότι οι καταγγελίες της τελευταίας για καταχρηστική και αθέμιτη συμπεριφορά δεν ισχύουν, υποστηρίζοντας πως υπάρχει κόστος για την ανάπτυξη της εφαρμογής διασύνδεσης του ERP με το POS και ότι το κόστος αυτό το «απορροφούσαν» Worldline και Euronet.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δωρεά €200.300 από «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γενικό Επιτελείο Στρατού
- Νέος κανονισμός για τη μονάδα εσωτερικού ελέγχου του ΟΔΔΗΧ
- Hellenic Train: Με καθυστέρηση 64 λεπτών αναχώρησε η αμαξοστοιχία IC57 λόγω τεχνικού προβλήματος
- Τραμπ στη New York Post: Ξαναγεμίζουμε τα πλοία μας με «τα καλύτερα πυρομαχικά» αν δεν συμφωνήσει το Ιράν
- Ιράν: Κατάπαυση πυρός στον Λίβανο και αποδέσμευση assets πριν τις διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Απώλειες στον αμυντικό κλάδο
- Νέα απεργία στη Lufthansa προκαλεί χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας
- Μ. Παρασκευή: Βγήκε ο πρώτος Επιτάφιος στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









