H VodafoneThree προέκυψε από τη συγχώνευση των Vodafone και CK Hutchison
Η βρετανική VodafoneThree ανέθεσε συμβόλαιο 2 δισ. λιρών (2,7 δισ. δολάρια)β στην Ericsson και στην Nokia για την προμήθεια εξοπλισμού 5G για την επόμενη δεκαετία, ανακοίνωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.
Η Ericsson, κύριος προμηθευτής, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η σύμβασή της αξίζει 12,5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια).
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Nokia δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας της, αλλά ανέφερε ότι η συμφωνία σηματοδοτεί την επιστροφή της ως προμηθευτής της Vodafone και της Three στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Nokia θα παρέχει τον εξοπλισμό του δικτύου ασύρματης πρόσβασης (RAN) και των βασικών δικτύων της σε περίπου 7.000 τοποθεσίες στη χώρα.
Τον Ιούνιο, η Vodafone και η CK Hutchison ολοκλήρωσαν τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργώντας μια νέα επιχείρηση με την επωνυμία VodafoneThree και κατέθεσαν σχέδια για επένδυση 11 δισεκατομμυρίων λιρών (14,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε διάστημα 10 ετών για την κατασκευή ενός από τα πιο προηγμένα δίκτυα 5G της Ευρώπης.
Η Ericsson θα εισαγάγει νέα προϊόντα ραδιοεπικοινωνίας 5G στο δίκτυο VodafoneThree, τα οποία θα περιλαμβάνουν υλικό τεχνητής νοημοσύνης και βελτιστοποιημένο από ενεργειακή άποψη, καθώς και έξυπνες κεραίες, με στόχο να παρέχει στους πελάτες στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ σημαντικά βελτιωμένες ταχύτητες δεδομένων, ανέφερε η εταιρεία.
Το ευρωπαϊκό συμβόλαιο αποτελεί ώθηση για τους δύο εταιρείας από τη Σκανδιναβία, οι οποίοι βλέπουν μια γενική επιβράδυνση της αγοράς από τον αντίκτυπο των δασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- “Γκάζι” στις αιτήσεις ΟΣΔΕ ενόψει της προθεσμίας της 10ης Νοεμβρίου
- Στην κόψη του ξυραφιού οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
- ΠΑΟ – ΑΕΚ: Μάχη κορυφής στο ΟΑΚΑ με φόντο την αθηναϊκή κυριαρχία (19:30)
- Επετειακές διαδηλώσεις στο Νόβι Σαντ για την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό
- Αλματώδης άνοδος για το ελληνικό μέλι με πωλήσεις άνω των 31 εκατ. δολαρίων στο εξωτερικό
- Οι κάμερες ασφαλείας ξεσκεπάζουν τους υπαίτιους της Πλάκας
- Σαρωτικό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά έως την Τρίτη
- Τη Βόρεια Κορέα δείχνει το FBI πίσω από τη μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων στην ιστορία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








