Πολιτική

Βόμβα στο Μαξίμου: Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Δεν άντεξαν οι Σταύρος Παπασταύρου (αριστερά) και Γιάννης Μπρατάκος (δεξιά) και πήγαν να ευχηθούν στον επιστήθιο φίλο - αλλά «εχθρό» αυτή την περίοδο του Μεγάρου Μαξίμου - επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η δικαιολογία του Μαξίμου είναι ότι παραβρέθηκαν σε εκδήλωση του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Οι λόγοι είναι ότι παραβρέθηκαν σε εκδήλωση του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, λόγω της ονομαστικής του εορτής. Σύμφωνα με το Μαξίμου η συμμετοχή τους έδωσε το λάθος μήνυμα.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω συνάντηση έγινε λίγο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας του Β. Μαρινάκη «Το Βήμα» για ηχητικό μοντάζ μετά το έγκλημα στα Τέμπη – με το εν λόγω δημοσίευμα να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου.

Είναι  η πρώτη φορά που σε μία κυβέρνηση παραιτούνται οι δύο στενότεροι συνεργάτες του Πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας (Σταύρος Παπασταύρου)και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ (Γιάννης Μπρατάκος). Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά επί Πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποπέμπεται στέλεχος του Πρωθυπουργικού Γραφείου μετά την απομάκρυνση του ανηψιού του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος από Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών της ΝΔ το 2019, ανέλαβε πρόεδρος στον ΕΒΕΑ το 2022, όταν απεβίωσε με τραγικό τρόπο στη διάρκεια των πυρκαγιών της Βαρυπόμπης το 2021 ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, “Καραμανλικός” και μη αρεστός στον Μητσοτάκη, για να βρεθεί στη σημερινή του θέση αντικαθιστώντας τον Σεπτέμβριο του 2022 τον παραιτηθέντα ανιψιό του Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ο έτερος παραιτηθής Σταύρος Παπασταύρου, αφού αθωώθηκε από την λίστα Λαγκάρντ και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου, όντας “σαμαρικός”, αξιοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ως υπουργός Επικρατείας και γενικός συντονιστής.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι παραιτήσεις επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: «Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές ‘παραιτήσεις’ των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βουτηχτεί. Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους…».

Το In.gr για Παπασταύρου και Μπρατάκο: Σε γνώση του πρωθυπουργού η συνάντηση

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu