"Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς αλλά το χρέος μας αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως"
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, πριν από έναν χρόνο.
Σε δήλωσή του, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε ότι «σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ως Εθνική Αντιπροσωπεία πενθούμε – όπως πενθεί όλη η Ελλάδα, όλος ο Ελληνισμός. Θρηνούμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους αδόκητα και τόσο άδικα».
Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει τον όρκο που δώσαμε ως βουλευτές και τη δέσμευση που λάβαμε ως Εθνική Αντιπροσωπεία λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα. Δέσμευση για διάγνωση, απόδοση ευθυνών και διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών».
«Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς αλλά το χρέος μας αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Να υπάρξει ταχύτερη και αντικειμενική κρίση. Οφείλουμε όμως να αφήσουμε απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της» πρόσθεσε κ. Πλακιωτάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά των καταπατημένων εκτάσεων
- Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Επιχειρείται η χειραγώγηση και ο επηρεασμός έξωθεν της Δικαιοσύνης
- Η Μαρίνα Σπυριδάκη στην Παπαστράτος αναλαμβάνει καθήκοντα Director Public Affairs
- ΟΔΔΗΧ: Στο 3,26% η απόδοση στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου
- Παρέμβαση πατέρα θύματος Τεμπών: Ο σεβασμός κερδίζεται κύριοι δικαστές!
- Αίτημα-ρουσφέτι για γενικευμένη παράταση των ισολογισμών από τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου
- Eurostat: Στο 2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο – Στο 3,1% στην Ελλάδα
- Vodafone: Η ψηφιακή ένταξη, κλειδί για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος 1,3 τρισ. ευρώ στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις