Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», την οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφάσισε η Βουλή.
Μετά από πολύωρη συζήτηση στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, και με βάση την πρόβλεψη του αναθεωρημένου Συντάγματος (68 παρ. 2) για σύσταση εξεταστικών επιτροπών με πλειοψηφία, «που δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δύο πέμπτων του συνόλου των βουλευτών», η απόφαση ελήφθη με 142 θετικές ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ καταγράφηκαν 157 αρνητικές ψήφοι βουλευτών της ΝΔ. Απών, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος.
Με την ίδια απόφαση της Βουλής ορίστηκε δίμηνη προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και υποβολής του σχετικού πορίσματός της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΧΑΕ: Στα 31,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 και μέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Δεν αντιδικώ με το ΠΑΣΟΚ, θα οδηγήσω την ΠΑΣΚΕ σε ένα ακόμη νικηφόρο συνέδριο
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ετήσια χρηματοοικονομικά αποτελέσματα 2025
- Τράπεζα Κύπρου: Νέος αντιπρόεδρος ΔΣ ο Γεώργιος Συρίχας
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- COCA-COLA HBC AG - Notification of transactions by Persons Discharging Managerial Responsibilities (“PDMRs’)
- Πετρέλαιο: Αύξηση 3% μετά τις δηλώσεις Βανς ότι η στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν βρίσκεται στο τραπέζι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








