Διεθνή

«Βουτιά» 32% για τις εξαγωγές ναυτιλιακού πετρελαίου της Κίνας τον Μάρτιο

Οι όγκοι εισαγωγών για τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν σε 1,98 εκατομμύρια τόνους, μειωμένοι κατά 19%

Οι εξαγωγές ναυτιλιακού πετρελαίου (μαζούτ) της Κίνας μειώθηκαν κατά 32% τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε 1,32 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων το Σάββατο.

Οι εξαγωγές μετριούνται κυρίως από τις πωλήσεις από την αποθήκευση υπό τελωνειακή αποθήκη για πλοία που εκτελούν διεθνείς διαδρομές.

Ο όγκος του Μαρτίου ήταν 12% υψηλότερος από τους 1,17 εκατομμύρια τόνους που είχαν διατεθεί τον Φεβρουάριο.

Οι ισχυρότεροι όγκοι προέκυψαν καθώς οι τιμές των καυσίμων σε βασικά κινεζικά λιμάνια όπως το Ζουσάν και η Σαγκάη ήταν χαμηλότερες από τις τιμές στον περιφερειακό κόμβο της Σιγκαπούρης τον Μάρτιο, γεγονός που προσέλκυσε κάποια ζήτηση, ανέφεραν πηγές του κλάδου.

Ο όγκος των εξαγωγών για δεξαμενισμό το πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε 4,16 εκατομμύρια τόνους, 11,9% χαμηλότερα από την ίδια περίοδο του 2023.

Οι όγκοι εισαγωγών για τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν σε 1,98 εκατομμύρια τόνους, μειωμένοι κατά 19% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι όγκοι εισαγωγών περιλάμβαναν αγορές στο πλαίσιο του τακτικού εμπορίου, οι οποίες υπόκεινται σε εισαγωγικό δασμό και φόρο κατανάλωσης, καθώς και εισαγωγές σε τελωνειακή αποθήκη.

Οι εισαγωγές μαζούτ του πρώτου τριμήνου ανήλθαν σε 5,57 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας άνοδο 3,3% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu