Το άκρως αρνητικό κλίμα που επικράτησε στις διεθνείς αγορές ακολούθησε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο «προσγειώθηκε» στα επίπεδα των 627 μονάδων, καταγράφοντας την ισχυρότερη πτώση από τις αρχές Ιουνίου.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,15% στις 627,56 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 623,52 μονάδων (-2,78%) και 640,88 μονάδες (-0,07%). Ο τζίρος ανήλθε στα 48,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 288 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,15%, στις 1.502,77 μονάδες, ενώ στο -1,12% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 825,36 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 5,18% στις 313,48 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή του Ελλάκτωρα έπεσε 14,61%, με τη Eurobank να ακολουθεί με -3,61% και τις Εθνική και Πειραιώς να κλείνουν με πτώση 5,64% και 5,01% αντίστοιχα. Άνω του 3% ήταν η πτώση σε Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, AlphaBank, ΓΕΚ Τέρνα και Titan.
Η πτώση σε Σαράντη, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean ξεπέρασε το 2%, ενώ εκείνη των ΟΤΕ, MotorOil, Φουρλή, ΔΕΗ και Λάμδα το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, CocaCola, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ, με τον Μυτιληναίο να είναι η μοναδική που έκλεισε στον FTSE 25 σε θετικά εδάφη και στο +0,56%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: Eρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικά πρόσημα από την ανάκαμψη στην Wall Street – Γκάζι 6,8% από BMW
- Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Πιερρακάκη – Στουρνάρα: Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις παράνομες πρακτικές services και funds
- Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Titan: Εξαγόρασε την Standard Υποδομών με λατομείο στην Κρήτη
- Παπουτσάνης: Στο 22,67% μειώθηκε το ποσοστό του Γ. Γκάτζαρου, προέδρου του ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







