Η στερλίνα σημείωσε άνοδο κατά σχεδόν ένα τρίτο του λεπτού έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Οκτώβριο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο και επανήλθε πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ οι μετρήσεις της υποκείμενης αύξησης των τιμών ανέπτυξαν επίσης ταχύτητα, δείχνοντας γιατί η BoE κινείται προσεκτικά όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων.
Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, ωθούμενες σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των οικιακών τιμολογίων ενέργειας, μετά την άνοδο κατά 1,7% τον Σεπτέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη φορά που ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από τον στόχο της BoE από το 2021.
Η στερλίνα σημείωσε άνοδο κατά σχεδόν ένα τρίτο του λεπτού έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων και τα συμβόλαια μελλοντικών επιτοκίων αποτιμούσαν έναν ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό μείωσης των επιτοκίων.
Η πιο πρόσφατη πρόβλεψη της BoE και μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχαν και οι δύο υποδείξει μέτρηση του ΔΤΚ στο 2,2% τον Οκτώβριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας
- ΕΕ: Μείωση κατά 90% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ο στόχος έως το 2040
- Ο Κρ. Ρονάλντο και ηθοποιός: Ο Βιν Ντίζελ του έχει ρόλο στο φινάλε του “Fast & Furious”
- Google Translate: Φέρνει ζωντανές μεταφράσεις με όλα τα ακουστικά
- Μέση Ανατολή: Νεκρός ο Ραέντ Σαάντ, νούμερο 2 της Χαμάς (Βίντεο)
- Αυστραλία: Tρομοκρατική επίθεση με δέκα νεκρούς στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ
- Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το “όχι” για συνάντηση στο Μαξίμου
- Politico: Το “παγερό” κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις πλέον δεν κρύβεται
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








