Η στερλίνα σημείωσε άνοδο κατά σχεδόν ένα τρίτο του λεπτού έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Οκτώβριο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο και επανήλθε πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ οι μετρήσεις της υποκείμενης αύξησης των τιμών ανέπτυξαν επίσης ταχύτητα, δείχνοντας γιατί η BoE κινείται προσεκτικά όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων.
Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, ωθούμενες σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των οικιακών τιμολογίων ενέργειας, μετά την άνοδο κατά 1,7% τον Σεπτέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη φορά που ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από τον στόχο της BoE από το 2021.
Η στερλίνα σημείωσε άνοδο κατά σχεδόν ένα τρίτο του λεπτού έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων και τα συμβόλαια μελλοντικών επιτοκίων αποτιμούσαν έναν ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό μείωσης των επιτοκίων.
Η πιο πρόσφατη πρόβλεψη της BoE και μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχαν και οι δύο υποδείξει μέτρηση του ΔΤΚ στο 2,2% τον Οκτώβριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aλέξης Ρουσσέας: Από τη Vodafone, στην Alpha Bank, Consumer Loans & Car Finance Manager
- Ισχυρή άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ
- Μy Market Local: Πέντε νέα καταστήματα μέσα στο καλοκαίρι
- Πυρκαγιά από επίθεση σε κέντρο logistics της Wildberries στο Γεκατερίνμπουργκ
- Πιστώνεται η 2η καταβολή του βοηθήματος ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
- Στο “κίτρινο” η μισή Ελλάδα για πυρκαγιές σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου
- Προφυλακιστέοι ο Δήμαρχος Στυλίδας και δύο ακόμα εμπλεκόμενοι για τη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία
- Το Ιράν σχεδιάζει μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ για πλοία που συνδέονται με ΗΠΑ και Ισραήλ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








