πολύ πάνω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters για ανάπτυξη 0,1%
Η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε με μηνιαίο ρυθμό 0,5% τον Φεβρουάριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Παρασκευή, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters για ανάπτυξη 0,1%.
Η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε με έναν ισχνό ρυθμό 1,1% πέρυσι. Τον περασμένο μήνα οι προβλέψεις του κυβερνητικού προϋπολογισμού μείωσαν στο μισό την πρόβλεψή τους για το 2025 στο 1%, αν και βλέπουν ισχυρότερες επιδόσεις 1,9% το 2026.
Ωστόσο, οι προβλέψεις αυτές έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση από την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα για σαρωτικούς δασμούς στις αμερικανικές εισαγωγές.
Οι δασμοί αυξάνουν το κόστος των περισσότερων βρετανικών εξαγωγών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τουλάχιστον 10% και υπερδιπλασιάζουν το κόστος των εισαγωγών από την Κίνα.
Ακόμη και πριν από την ανακοίνωση των δασμών, η Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες είχαν επιβραδυνθεί λόγω των ανησυχιών για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ. Οι βρετανικές επιχειρήσεις δήλωσαν επίσης ότι περιορίζουν τις προσλήψεις και τα επενδυτικά τους σχέδια λόγω της μεγάλης αύξησης των φόρων απασχόλησης και του κατώτατου μισθού που τέθηκε σε ισχύ αυτόν τον μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζιάνι Ινφαντίνο (Πρόεδρος FIFA): Η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις
- Εισιτήρια για Final Four της Euroleague στην Αθήνα: Από 10/2 οι πωλήσεις
- Τραμπ: Έκλεισα εμπορική συμφωνία με την Ινδία – Δεν θα αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, μειώνω τους δασμούς
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ισχυρά κέρδη και νέο ιστορικό υψηλό για Stoxx 600
- Ζελένσκι: Ρεαλιστικός ο στόχος για μια αξιοπρεπή ειρήνη με τη Ρωσία
- Νέο πόρισμα EΟΔΑΣΑΑΜ: Χωρίς ασπίδα φωτιάς τα καθίσματα του μοιραίου τρένου των Τεμπών
- Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συμβούλιο: Σοβαρές ελλείψεις στις πρώτες ύλες για τις ΑΠΕ
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Γιώργος Καλλιμασιάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








