Η Βρετανία ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις κατά του ρωσικού φορτηγού πλοίου PORT OLYA-3
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος της αεροπορικής εταιρίας Iran Air και της δημόσιας ιρανικής εταιρίας θαλασσίων μεταφορών Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL), που κατηγορούνται ότι στηρίζουν τη Ρωσία στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.
“Ως κρατική αεροπορική εταιρία, η Iran Air τιμωρείται με κυρώσεις σε απάντηση για τη μεταφορά από την ιρανική κυβέρνηση βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία”, δήλωσε το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για δέσμευση που αναλήφθηκε τον Σεπτέμβριο μαζί με το Παρίσι και το Βερολίνο.
Η Βρετανία ανακοίνωνε επίσης κυρώσεις κατά του ρωσικού φορτηγού πλοίου PORT OLYA-3, που κατηγορείται για μεταφορά όπλων και στρατιωτικών προμηθειών, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι δύο εταιρίες θα αντιμετωπίσουν πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων για τον ρόλο τους στην προμήθεια όπλων στη Ρωσία με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης κατά της Ουκρανίας, δήλωσε το Λονδίνο.
“Οι απόπειρες του Ιράν να υπονομεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια είναι επικίνδυνες και απαράδεκτες”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι. “Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς το Ιράν να σταματήσει την υποστήριξή του στον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία”.
Οι κυρώσεις θα περιορίσουν περαιτέρω τις απευθείας εμπορικές αεροπορικές υπηρεσίες της Iran Air προς από τη Βρετανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
- WSJ: Το Ιράν επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ισραήλ
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
- Trump Mobile: Και πακέτα κινητής τηλεφωνίας από τον Τραμπ και smartphone 499 δολαρίων
- Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις