Ο πληθωρισμός χονδρικής έφτασε στο 0,3% σε ετήσια βάση
Στο 3% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Βρετανίας είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο του αναμενόμενου, στο 2,5% τον Δεκέμβριο, με τον δομικό δείκτη – που εξαιρεί τιμές ενέργειας και μη επεξεργασμένων τροφίμων – να επιβραδύνεται.
Ο πληθωρισμός είχε φτάσει σε χαμηλό τριετίας, στο 1,7%, τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, οι μηνιαίες τιμές αυξήθηκαν λόγω του υψηλότερου κόστους των καυσίμων και υπηρεσιών, που αυξάνονται περισσότερο από τις τιμές των αγαθών.
Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός χονδρικής έφτασε στο 0,3% σε ετήσια βάση. Το ποσοστό αυτό σηματοδοτεί αύξηση από την αναθεωρημένη ετήσια μείωση του Δεκεμβρίου κατά 0,1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Ανοδικά κινούνται οι δείκτες με την Palantir να κάνει ράλι με 11,2%
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έπεσε αυλαία με καταγγελίες της αντιπολίτευσης για «μπάζωμα»
- Κομισιόν: Ξεκινάει σε βάθος έρευνα για πιθανή στρέβλωση ανταγωνισμού από την κινεζική Goldwind
- Disney: Διορίζει τον Τζος Ντ’Αμάρο στη θέση του CEO Μπομπ Ίγκερ
- Η Ισπανία θα απαγορεύσει τα social media σε παιδιά κάτω των 16
- Θύμιος Λυμπερόπουλος: Μπήκε στο Μαξίμου και άλλαξε το κλίμα
- Reuters: Η Ελλάδα θα ανακοινώσει σύντομα την απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών
- ΔΕΗ και Open Farm προωθούν τη βιώσιμη γεωργία στους μαθητές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








