Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,71% στις 46.339 μονάδες
Υποχωρούν οι δείκτες στη Wall Street καθώς η προθεσμία του Τραμπ για επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν παρέρχεται, με τον ίδιο να δηλώνει πως «ένας ολόκληρος πολιτισμός θα καταστραφεί απόψε» εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί.
Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ έχει δώσει διορία έως τις 8 την Τρίτη (ώρα Ουάσινγκτον – 3 π.μ. ώρα Ελλάδος) για μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, αλλιώς οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας του Ιράν και τις γέφυρες. Ωστόσο, από τα τελευταία του σχόλια, δεν προκύπτει πως μία συμφωνία είναι πλέον πιθανή.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αποδυναμώνεται 0,71% στις 46.339 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,68% στις 6.566 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 0,85% στις 21.810 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Broadcom ενισχύεται 4% αφότου έκλεισε deal για να παράγει μελλοντικές εκδόσεις τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για την Google και διευρυμένη συμφωνία με την Anthropic που θα της δώσει πρόσβαση σε υπολογιστική ισχύ περίπου 3,5 γιγαβάτ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπλόκο των Βρετανών σε ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μάγχη
- Ιστορικό ρεκόρ στο YouTube με τον MrBeast να σπάει το φράγμα των 500 εκατ. συνδρομητών
- Νέος πρωθυπουργός στη Ρουμανία ο Αντριάν Βέστεα μετά την απόσυρση Τομάκ
- Το Χιούστον “φλέγεται” αλλά το πάθος των οπαδών για το Μουντιάλ νικά τον καύσωνα του Τέξας
- Επενδυτική συμφωνία 18 δισ. λιρών μεταξύ Βρετανίας και Ιαπωνίας
- Οριστικό μπλόκο από την Πιονγιάνγκ στις συνομιλίες για τα πυρηνικά
- Ριζικές αλλαγές στο Xbox εξετάζει η Microsoft με φόντο τρία σενάρια αναδιάρθρωσης
- Μήνυμα Μητσοτάκη για τις πολεοδομίες: Δεν υπάρχουν άβατα και ανέγγιχτοι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








