Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,50% στις 42.761 μονάδες
Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτης, στην πρώτη συνεδρίαση του έτους, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι ένα νέο πολιτικό τοπίο και περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων θα ενισχύσουν τις εταιρικές και οικονομικές επιδόσεις, στον απόηχο εκρηκτικού ράλι το 2024.
Η πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους ξεκίνησε με ισχυρά κέρδη, με τον Dow να σημειώνει άνοδο άνω των 300 μονάδων λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης.
Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,50% στις 42.761 μονάδες ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,27%, στις 5.898 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει οριακά κέρδη 0,09% στις 19.342 μονάδες.
Παρόλο που οι μετοχές υποχώρησαν τις τελευταίες ημέρες του 2024, το έτος εξακολουθεί να αποδίδει σταθερές αποδόσεις. Ειδικότερα, για το 2024 συνολικά, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άλμα 28,6%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 23,3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 κατέγραψε για δεύτερη διαδοχική χρονιά συνολικά κέρδη πάνω από 20% κάτι που αποτελεί την καλύτερη απόδοση από το 1997-1998. Ο βιομηχανικός Dow Jones στο μεταξύ ενισχύθηκε 12,9% το περασμένο έτος.
Για το δ’ τρίμηνο του 2024, ο Nasdaq σημείωσε άλμα 6,2%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,1%. Ο Dow Jones σημείωσε μικρά κέρδη 0,5% για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου.
Για το 2025 οι αγορές περιμένουν πλέον η Fed να κόψει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης συνολικά καθώς η κεντρική τράπεζα αναμένεται να υιοθετήσει προσεκτική στάση εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας γύρω από τις φορολογικές και εμπορικές πολιτικές της νέας κυβέρνησης Τραμπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γκουτέρες: Διευρυμένη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό – Χριστοδουλίδης: Δεν ξεκινάμε από το μηδέν
- Capital Clean Energy Carriers: Άνοδος εσόδων 8% στο β’ τρίμηνο – Μέρισμα 0,15 δολάρια ανά μετοχή
- Pollen Street Capital: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hipoges – Υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 55 δισ. ευρώ
- Συναγερμός στις αμερικανικές βάσεις: Τα βίντεο των στρατιωτών «δίνουν στόχο» στο Ιράν
- Πληρώνονται τα επιδόματα Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ σε πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους
- Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί στην εποχή της ΑΙ με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς
- Μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο σε Γαλλία και Ισπανία
- Rheinmetall: Άλμα 70% στα έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις στο β’ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







