Αγορές

Wall Street: Έκανε ρεκόρ «5×5» ο S&P 500 – Ιστορικό υψηλό και για Nasdaq

Financialreport.gr

Ο Dow Jones κέρδισε 0,47% και διαμορφώθηκε στις 44.901,92 μονάδες

Άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους S&P 500 και Nasdaq να κατακτούν ακόμα μια κορυφή έκαστος, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν τα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν ολόκληρη την εβδομάδα. Παράλληλα, το επενδυτικό ηθικό «αναπτερώθηκε» μετά την ανακοίνωση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πως θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή στη Σκωτία για να συζητήσουν τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,47% και διαμορφώθηκε στις 44.901,92 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε 0,40% στις 6.388,64 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq πρόσθεσε 0,24% στις 21.108,32 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 1,3% και 1% αντίστοιχα, και ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,5%.

Στο ταμπλό, «βουτιά» 8,5% κατέγραψε η Intel, καθώς κατέγραψε ζημίες στο β΄ τρίμηνο και απολύσεις εργαζομένων στην κατασκευή εργοστασίων τσιπ. Ειδικότερα, η επιχείρηση κατέγραψε προσαρμοσμένες ζημίες 10 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 12,86 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 11,92 δισ. δολάρια. Οι μη προσαρμοσμένες ζημίες διαμορφώθηκαν σε 2,9 δισ. δολάρια ή 67 σεντς ανά μετοχή, έναντι της πρόβλεψης για 26 σεντς σε σύγκριση με καθαρή ζημία 1,61 δισ. δολαρίων, ή 38 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Η μετοχή της Paramount υποχώρησε 1,6% μετά την ανακοίνωση πως ο αμερικανικός ρυθμιστικός φορέας του τομέα των τηλεπικοινωνιών (FCC) έδωσε χθες Πέμπτη το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η εξαγορά του ομίλου μέσων ενημέρωσης και κινηματογραφικών παραγωγών Paramount Global από την εταιρεία παραγωγών Skydance, αφού αναγγέλθηκαν αλλαγές στο πρόγραμμα του CBS, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο στις ΗΠΑ. Η συμφωνία εγκρίθηκε αφού η Paramount ρύθμισε εξωδικαστικά στις αρχές Ιουλίου μήνυση του Ντόναλντ Τραμπ, κατόπιν ανακοίνωσε πως τερματίζεται αμετάκλητα τον Μάιο η μετάδοση από το CBS της εκπομπής The Late Show, ο παρουσιαστής της οποίας Στίβεν Κολμπέρ σατιρίζει κάθε βράδυ τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu