Ο Dow Jones κερδίζει 0,11% και διαμορφώνεται στις 44.740 μονάδες
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται ολόκληρη την εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,11% και διαμορφώνεται στις 44.740 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται 0,15% στις 6.371 μονάδες, διευρύνοντας το χθεσινό ρεκόρ που κατέγραψε. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq προσθέτει 0,08% στις 21.074 μονάδες.
Στο ταμπλό, βουτιά του 8% καταγράφει η Intel, καθώς κατέγραψε ζημίες στο β΄ τρίμηνο και απολύσεις εργαζομένων στην κατασκευή εργοστασίων τσιπ. Ειδικότερα, η επιχείρηση κατέγραψε προσαρμοσμένες ζημίες 10 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 12,86 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 11,92 δισ. δολάρια. Οι μη προσαρμοσμένες ζημίες διαμορφώθηκαν σε 2,9 δισ. δολάρια ή 67 σεντς ανά μετοχή, έναντι της πρόβλεψης για 26 σεντς σε σύγκριση με καθαρή ζημία 1,61 δισ. δολαρίων, ή 38 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο του 2024.
Η μετοχή της Paramount κερδίζει πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση πως ο αμερικανικός ρυθμιστικός φορέας του τομέα των τηλεπικοινωνιών (FCC) έδωσε χθες Πέμπτη το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η εξαγορά του ομίλου μέσων ενημέρωσης και κινηματογραφικών παραγωγών Paramount Global από την εταιρεία παραγωγών Skydance, αφού αναγγέλθηκαν αλλαγές στο πρόγραμμα του CBS, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο στις ΗΠΑ. Η συμφωνία εγκρίθηκε αφού η Paramount ρύθμισε εξωδικαστικά στις αρχές Ιουλίου μήνυση του Ντόναλντ Τραμπ, κατόπιν ανακοίνωσε πως τερματίζεται αμετάκλητα τον Μάιο η μετάδοση από το CBS της εκπομπής The Late Show, ο παρουσιαστής της οποίας Στίβεν Κολμπέρ σατιρίζει κάθε βράδυ τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Βιτσέντζο Μοντέλα βλέπει περιθώρια ανάκαμψης για την Τουρκία μετά το σοκ της πρεμιέρας
- Ατύχημα στο Ράλλυ Δωδώνης καθώς αγωνιστικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε θεατές
- Μεγάλη πορεία 50.000 διαδηλωτών στη Γενεύη για τη σύνοδο των G7
- Σκληρή επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για τη δημόσια υγεία
- Τέλος τα έργα στη Γραμμή 2 του Μετρό, σκυτάλη στη Γραμμή 3
- Ουκρανικό σφυροκόπημα με drones σε πετρελαϊκή εγκατάσταση και εργοστάσιο χημικών στη Ρωσία
- Εκτός της λίστας των διμερών συναντήσεων του Τραμπ στην G7 ο Ζελένσκι
- Στα ύψη η τιμή της NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell λόγω ΑΙ και των ελλείψεων μνήμης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








